Naslovnica IZA OGLEDALA Drevni narodi su imali interkontinentalnu komunikaciju, ali je sve prekriveno misterijom –...

Drevni narodi su imali interkontinentalnu komunikaciju, ali je sve prekriveno misterijom – VIDEO

piramide67

Kakve su šanse da su bezbrojna antička nalazišta širom sveta nasumično povezana? Šta ako među ovim strukturama postoji skriveni zbunjujući obrazac?

Prva stvar koja nam pada na pamet je, kako su drevne kulture postavljale brojna antička nalazišta sa takvom preciznošću? Zašto su ih tako postavili? Kakvu su vrstu tehnologije koristili, i da li je moguće da su drevne mape, kao što je kartografija Pirija Reisa – ili mape koje je koristio da je napravi – pomogle drevnim kulturama da dobiju osećaj orijentacije na Zemlji?

Šta ako su u davnim vremenima, hiljadama godina pre, drevni narodi već znali tačnu veličinu i oblik Zemlje? Šta ako su u dalekoj prošlosti drevne kulture poput drevnih Egipćana, Inka – ili čak i kulture pre Inka – imale način komunikacije, pa možda čak i trgovinu?

[adsenseyu1]

“Dokaz“ interkontinentalne trgovine hiljadama godina pre se može naći u brojnim današnjim arheološkim otkrićima.

Članak postavljen na Ancient Orgins povlači brojna pitanja što se toga tiče.

Članak pod nazivom “Da li su drevni Egipćani trgovali nikotinom i kokainom sa Novim svetom?“ povlači brojna pitanja koja su više nego fascinantna.

U članku se navodi da je nemačka naučnica dr Svetla Balabanova proučavala mumificirane ostatke dame Henut Taui-a, člana vladajuće klase, kada je došla do iznenađujućeg otkrića – mumija je sadržala tragove nikotina i kokaina.

[adsenseyu5]

S obzirom na činjenicu da su se biljke duvana i koke u to vreme mogle naći samo u Americi, kako su egipatske mumije završile sa tragovima egzotičnih biljaka u svom sistemu?

Šta ako je nekoliko drevnih kultura ostvarilo interkontinentalna putovanja pre nego što pisana istorija ukazuje?

Kada uzmemo u obzir tu opciju, postaje realna mogućnost da su, na neki način, drevni narodi tačno znali gde se nalaze Evropa, Amerika, Afrika i Azija. To im je omogućilo da strateški postave drevna nalazišta širom sveta, stvarajući zbunjujuću vezu koju vidimo danas.

Ovi dokumentarci povlače brojna pitanja koja osporavaju nekoliko aspekata današnje istorije i arheologije.

Možda su, hiljadama godina pre, drevne kulture širom sveta bile mnogo naprednije nego što smo mi spremni da priznamo.

Druga stvar je, zašto su skoro sve drevne kulture gradile piramide?

I zašto je toliko piramida širom sveta sličnog dizajna?

Kao da su drevni graditelji piramida u Africi, Americi i Aziri pratili sličan “plan“ hiljadama godina pre, što je dovelo do fascinantnih sličnosti među piramidama.

Ovo su samo neka od pitanja koja se javljaju nakon gledanja ovih dokumentaraca. Šta ako u istoriji postoji još toga što nam nije rečeno? Šta ako su drevne kulture širom sveta imale mnogo sličnosti koje su do danas ostale ne primećene? A šta ako drevna “matična civilizacija“ prethodi civilizacijama kao što su drevni Egipćani, Asteci, Maje itd.?

Kažite nam šta vi mislite o ovim zapanjujućim vezama i kako bih vi danas objasnili.

Možda, na kraju krajeva, postoji skriveni Drevni kod ugrađen u strukture širom sveta.

Webtribune.rs

[adsenseyu6]