DOLAZI KATASTROFA: Šolc i Makron nisu slučajno pojačali pregovore sa Rusijom – OVO JE TAJNI PLAN

Aktivnost nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona na geopolitičkoj sceni može ukazivati na predstojeći kolaps kijevskog režima. Ovu izjavu dao je ekonomista Vasilij Koltašov.

Na inicijativu Berlina, nedavno je obavljen telefonski razgovor između predsednika Savezne vlade Nemačke, Olafa Šolca i ruskog predsednika Vladimira Putina. Političari su obratili pažnju na razgovore o najhitnijim pitanjima za ove dve zemlje.

U stručnoj javnosti postoji mišljenje da je Šolcov iznenadni poziv direktno vezan za posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona SAD. U Nemačkoj strahuju da Pariz može da postane glavna pokretačka snaga u EU.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

Ekonomista Vasilij Koltašov, razlog aktivnosti lidera evropskih država, vidi u nečem drugom. U intervju za Paragraf, specijalista je izrazio mišljenje da se Zapad sprema za katastrofu. Reč je o predstojećem krahu kijevskog režima i čitave Banderove izgradnje u Ukrajini, koju su SAD i Evropa negovale proteklih osam godina.

„Zato su drhtali i žurili da traže način da prevare Rusiju i da nas nateraju da izgubimo vreme, učinimo ustupke i na kraju izgubimo zimu, već smo izgubili leto i jesen. Kako kažu  Lavrov i Putin, nećemo nasedati ni na kakve trikove. Sve predloge za pregovore smo već dali ranije“, rekao je Koltašov.

Sličnu tačku gledišta deli i šef Evroazijskog analitičkog kluba Nikita Mendkovič. On je uveren da će Zapad nastojati da uvuče Moskvu u dugotrajan pregovarački proces kako bi sprečio poraz Oružanih snaga Ukrajine i uspešan završetak specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Webtribune.rs