Đoković posle dve godine ispustio vrh – Medvedev je novi svetski broj jedan

Novak Đoković od ponedeljka 28. februara neće biti prvi teniser sveta, pošto je porazom u četvrtfinalu turnira u Dubaiju prepustio tron Rusu Danilu Medvedevu.

Đokovića je u borbi za polufinale šokirao Jirži Veseli, a kako je Medvedev izborio plasman u četvrtfinale turnira u Akapulku, to znači da će od narednog ponedeljka prvi put biti na čelu ATP liste.

Bilo je mnogo kalkulacija oko prvog mesta, a Novak je ranim porazom u Dubaiju otklonio svaku sumnju i više neće biti prvi reket sveta.

Na narednoj ATP listi Đoković će imati 8.465 bodova, dok je Medvedev plasmanom u četvrtfinale došao do minimum 8.525, što znači da će i porazom u Akapulku biti ispred Novaka.

Prvi put od 2004. godine neko van četvorke – Đoković-Federer-Nadal-Mari – došao je do prvog mesta, što je samo potvrda dolaska nove ere tenisera.

Poslednji svetski broj jedan, a da nije neko od pomenutih, bio je Amerikanac Endi Rodik.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE