Naslovnica U FOKUSU Dodik: Neka Šmit kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu – Istekao...

Dodik: Neka Šmit kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu – Istekao mu je godišnji odmor!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je imovina Republike Srpske imovina Republike Srpske i tu ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlaštenja.

– Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije – rekao je Dodik Srni zamoljen da prokomentariše odluku njemačkog diplomate Kristijana Šmita da poništi Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Dodik je podsetio da je pitanje imovine rešeno 1995. godine u Dejtonu i „samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Kristijana Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već rešena“.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzureOVDE 

On je ocenio da je potez Kristijana Šmita kič i šund politike na koju su ga naterali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

– Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor! – rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Šmit upotrebio je danas bonska ovlaštenja i poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske navodeći da je Zakon o nepokretnoj imovini „u suprotnosti sa odlukama Ustavnog suda BiH“.