Naslovnica IZA OGLEDALA DNK analiza lobanja iz Parakasa dokazala da te lobanje nisu ljudske –...

DNK analiza lobanja iz Parakasa dokazala da te lobanje nisu ljudske – VIDEO

dwghufdwe8hd

DNK analiza čuvenih lobanja iz Parakasa u Peruu je dokazala da te lobanje nisu ljudske.

Lobanje je pronašao peruanski arheolog Hulio Telo na pustinjskom poluostrvu Parakas na južnoj obali Perua.

Istraživači veruju da se lobanje značajno razlikuju od bilo koje druge lobanje poznate čoveku i da je jedino moguće da su rezultat ukrštanja između vanzemaljaca i ljudi.

[adsenseyu1]

Oduvek je bilo znakova koji upućuju na to da je vanzemaljska vrsta uticala na drevne civilizacije poput onih u Južnoj Americi ili Egiptu.

Smatra se da lobanje iz Parakasa pripadaju hibridnoj rasi superljudi poznatih kao Nefilim. Oni se pominju u Bibliji kao „pali anđeli“.

Telo je otkrio ogromnu i složenu grobnicu sa katakombama zakopanu ispod peska i kamenja u pustinji 1928. godine.

Telo je u tim katakombama pronašao neke od najkontroverznijih „ljudskih“ ostataka u istoriji.

[adsenseyu4]

Kosturi su imali najizduženije lobanje na svetu i od tada su poznate kao lobanje iz Parakasa. Telo je ukupno pronašao više od 300 lobanja koje su stare oko 3.000 godina.

Nedavna DNK analiza izvršena na nekim od ovih lobanja je dala neverovatne rezultate koji se ne slažu sa trenutnim stavom o ljudskoj evoluciji.

Postoje podaci o kulturama koje su praktikovale izduživanje ili deformisanje lobanje, ali njihove tehnike su davale drugačije rezultate. Neka južnoamerička plemena su vezivala lobanje dece kako bi izmenila njihov oblik.

Takav način vezivanja je menjao oblik lobanje, ali ne i njenu veličinu, težinu i zapreminu.

[adsenseyu1]

Ipak, lobanje iz Parakasa su za za 25% veće i za 60% teže od običnih ljudskih lobanja zbog čega naučnici veruju da je nemoguće da su modifikovane vezivanjem. One se i strukturno razlikuju jer imaju samo jednu parietalnu kost za razliku od ljudske koja ima dve.

Genetska analiza dlaka, kože, zuba i delova lobanja je pokazala da mitohondrijalna DNK (koja se nasleđuje od majke) sadrži mutacije koje ne postoje kod čoveka, primata ili bilo koje druge životinje.

One ukazuju na to da je u pitanju sasvim novo čovekoliko biće koje se razlikuje od Homo sapiensa, Neandertalaca i Denisovana. „Ljudi“ iz Parakasa su bili toliko drugačiji da možda čak nisu mogli ni da se ukrštaju sa pravim ljudima, navode naučnici.

Ko su bili ovi misteriozni „ljudi“ iz Parakasa? Da li su oni živeli na Zemlji i evoluirali drugačije od nas ili uopšte nisu poreklom sa Zemlje? Da li ih možda još negde ima? Najnoviji dokazi ukazuju na to da nismo sami, ali postavljaju više pitanja nego što daju odgovora.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]