„Danas kad sam video vest zamalo se nisam srušio“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Sremskoj Mitrovici komentarisao vest da su sudije Međunarodnog krivičnog suda u Hagu izdale nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina zbog navodnih ratnih zločina u Ukrajini, dodavši da se plaši da nismo daleko od trećeg svetskog rata.

„Danas kad sam video vest zamalo se nisam srušio jer znam kako će biti po našu zemlju“, rekao je predsednik Srbije.

Kada je predsednik Srbije spomenuo nalog suda Međunarodnog suda u Hagu, okupljeni građani su odgovorili zvižducima, nakon čega je predsednik zamolio okupljene da se ne vode emocijama.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Zapad je ovim pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira zbog moguće eskalacije sukoba. Ovo govori da će i jedni i drugi ići na sve, ili ništa i da će posledice biti mnogo teže za sve. To govori da će Zapad da izvrši još veći pritisak na one koje nisu okrenuli leđa Rusiji“, rekao je Vučić.

„Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na one koji se nisu okrenuli ka Ruskoj Federaciji. Odjednom su i Mađarska i Turska za ulazak Finske u NATO, što znači da do dolaska Sija Zapad diže basen bezbednosti i šalju signal da će oni koji hoće da pričaju sa Putinom snositi teške posledice i svestan sam situacije sa kojom ću se suočiti. Sutra će u Ohridu biti teško, moraćemo da promišljamo poteze i ono što je nama glavni cilj, a plašim se da nismo daleko od Trećeg svetskog rata, a nijedan nas nije zaobišao“, rekao je Vučić.

On je izjavio da je njegov posao da sačuva mir i stabilnost i da će tog posla da se drži.

„I kada neko govori pobediće ovaj ili onaj, za nas nema pobede, za nas je spas samo da u tome ne učestvujemo“, rekao je on.

„Mali smo mi da bi nečemu doprineli ali i suviše mali da dozvolimo sebi da gubimo decu i budućnost naše zemlje“, rekao je Vučić.

Vučić: Naš je cilj da sačuvamo državu i ne učestvujemo ni u kakvim sukobima

Predsednik Srbije je podvukao da je njegov cilj da „naš državni brod vodimo sigurnom rukom do sigurne luke, da ne učestvujemo ni u kakvim sukobima da sačuvamo državu i gledamo svoja posla.

„Ne morate da mi objašnjavate šta su emocije, nisam bezdušan kako me drugi predstavljaju, već je moj posao da budem bezdušan kako ne bi ginula deca i tog posla ću da se držim“, dodao je on.
Vučić je ocenio da je u istoriji zemlje bilo brojnih primera „loših i neodgovornih odluka jer smo podilazili emocijama ljudi.“

Vučić: Sve se okrenulo naopačke

„Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a danas se sve okrenulo naopačke. Igraće do uništenja jedni drugih, mi ovu našu malu zemlju moramo da sačuvamo i to je jedini zadatak koji imamo. I neka me psuju i jedni i drugi i oni kojima su druge države draže od Srbije. Imamo samo jednu zemlju da sačuvamo.

„Svi kao da žele da od tog problema naprave veći. Svi govore o porazu jedne ili druge strane, a ne o miru. Mi samo tražimo da nas ostave na miru i da nas ne uvode u nove sukobe i ne nasedajte na trikove, imamo mi mnogo budala u našoj zemlji koji bi nas lako uvukli u sukobe koji tvrde da treba da biramo stranu. Mi smo mali da doprinesemo nečemu, ali nismo mali da izgubimo našu decu“, rekao je Vučić.

Vučić: Ne potpisujem ništa

„Svet je drugačije i lošije mesto za život, kao da su svi poludeli, ni sa kim ne možete da razgovarate. Ništa nas dobro ne čeka po tom pitanju dalje, a mi moramo da gradimo zemlju, da povećavamo penzije i plata, da majkama obezbedimo veća primanja, kao i socijalnu sferu. Za to je potrebno da se ne mešamo u sukobe velikih. Srbija je jedna od retkih slobodnih država, tako mala a tako slobodna i za to ste se vi izborili“, ocenio je Vučić.

On je dodao kako njega niko ne može da uceni, zato što nema račune i imovinu u inostranstvu, i dodao da će braniti i čuvati Srbiju „šta god oni radili.“

„Sprečavaju me kao da nešto potpišem, evo sad vam kažem neću potpisati ništa“, ponovio je predsednik Srbije.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte