Naslovnica SPEKTAR „Business Insider“: Zapadni borci u Ukrajini retko se vraćaju kući živi!

„Business Insider“: Zapadni borci u Ukrajini retko se vraćaju kući živi!

Vojnici iz zapadnih zemalja koji su otišli ​​u Ukrajinu da se bore na strani ukrajinskih oružanih snaga retko se vraćaju kući živi, jer su pretpostavljali da će to biti laka šetnja, piše „Business Insider“, pozivajući se na reči američkog veterana koji se borio u Ukrajini.

Veteran, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je za izdanje da su mnogi strani plaćenici koji su došli u Ukrajinu da se bore protiv Rusije, bili navikli da se bore u uslovima prednosti nad neprijateljem, ali su ovde morali da se bore da se prilagode uslovima u kojima su bili „često brojčano nadmašeni i slabije naoružani“.

„Mnogi zapadnjaci koji dolaze u Ukrajinu žele da budu heroji… Gotovo da se prema tome ponašaju kao da je odmor i da zapravo neće umreti“, rekao je bivši američki plaćenik.

Prema njegovim rečima, on je bio u Ukrajini od februara 2022. do decembra 2023. godine i učestvovao je u bitkama kod Harkova i Bahmuta. On je takođe učestvovao u ratu u Iraku i primetio da je u Ukrajini „to druga vrsta rata i da je tempo mnogo žešći“.

Isto poređenje napravili su i drugi bivši američki plaćenici koji su se borili u Ukrajini, piše „Business Insider“.

Oni veruju da borbe u Ukrajini više podsećaju na Prvi svetski rat, gde su rovovi i „nemilosrdna“ artiljerija bili odlučujući elementi sukoba.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social