Naslovnica IZA OGLEDALA Britanski političar šokirao Evropski parlament: Bankarski sistem je pljačka i velika prevara

Britanski političar šokirao Evropski parlament: Bankarski sistem je pljačka i velika prevara

Britanski poslanik je zapanjio Evropski parlament kada je objasnio na koji način funkcioniše globalni bankarski sistem.

Godfri Blum je političarima u Evropi objasnio da je bankarski sistem jedna velika prevara stvorena kako bi većina stanovništva služila malobrojnoj skrivenoj eliti.

[adsenseyu1]

Bilo da ste toga svesni ili ne, novac je arbitrarni izum za profitiranje od duga. Banke i vlade ohrabruju pojedince i države da se zaduže jer su dugovi ono što puni njihove džepove. Međutim, oni ne zarađuju od kamate, već od nečega što se zove Bankarski sistem frakcionalne rezerve.

Ova prevara izvlači novac ni iz čega i donosi profit od nekoliko stotina i hiljada procenata od svih dugova. Od tog novca se bogati nekolicina ljudi.

[adsenseyu4]

Prava istina je da, kada se neka država zaduži, ona postane rob sistema. Upravo zato se pojedinci i države teraju da troše više novca, nezavisno od posledica.

Čini se da je lakše živeti u neznanju i kupovati automobile na kredit, plaćati škole iako niste sigurni da li ćete kasnije imati posao, ali u stvari nije.

Mnogo je teže živeti u ropstvu. Važno je da shvatimo da svaka odluka koju donesemo kao pojedinci utiče na čitavo čovečanstvo.

Sada imate izbor da učinite nešto povodom toga, a vaša odluka će uticati i na vas i na buduće generacije. Razmislite o tome.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]