Britanski general priznao zašto NATO izbegava konfrontaciju sa rusijom

NATO izbegava konfrontaciju sa Rusijom jer je za nju potpuno nespreman. Ovu izjavu dao je britanski general Ričard Barons.

Alijansa može odlučiti da interveniše u situaciji u Ukrajini, ali je to malo verovatno. Činjenica je da čak i ako NATO počne konfrontaciju sa Rusijom, sve će se ispostaviti kao neuspeh za samu alijansu, tvrdi Barons.

NATO nije spreman. I treba da se stidimo toga, priznao je general.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Barons je rekao da, posebno, Britanija nema potrebne odbrambene sisteme. Ako bi Britanci morali da brane bilo koju zemlju – na primer, Estoniju – onda bi Britanija izgubila za nedelju dana.

Takođe, nemački kancelar Olaf Šolc je nedavno saopštio stav zemalja NATO-a: države članice alijanse su jednoglasne u mišljenju i smatraju da se ne vredi mešati u situaciju u Ukrajini. U Nemačkoj, inače, uglavnom ne žure da snabdevaju Kijev nemačkim oružjem.

Osim toga, Rusija je povukla „crvene linije” za Švedsku i Finsku. Prema rečima zvaničnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, Moskva je uputila sva upozorenja ovim dvema zemljama u slučaju da uđu u NATO.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs