Boško Obradović pozvao narod na opštu građansku neposlušnost

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da je nasilna vlast, a ne pobunjeni građani i da je potrebna opšta građanska neposlušnost da bi aktuelna vlast pala.

„Svih ovih godina vlast preko kontrolisanih medija nameće lažne vesti o nekakvom nasilju koje proizvode opozicioni lideri, a sada i o nasilju građana koji opravdano protestuju na ulicama Srbije. Stvari stoje upravo suprotno: jedini koji vrše nasilje nad svima nama jesu upravo predstavnici vlasti“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je ocenio da je vlast u Srbiji „nasilnička“ i „uzurpatorska“, da konstantno krši Ustav, „gazi“ zakone, odriče se od dela državne teritorije, „bavi se kriminalom i korupcijom“, guši slobodu medija, organizuje lažne izbore, preko režimskih medija 24 sata dnevno vodi brutalnu negativnu kampanju protiv svakog ko misli drugačije.

„Svi demokratski metodi borbe protiv takve nedemokratske i kriminalne vlasti su dozvoljeni. Ne prihvatam da smo nasilnici mi koji na ulicama mirno i nenasilno branimo Ustav, pravo i pravdu, slobodu medija i demokratske izbore, i tražimo odgovornost za sve koji su se ogrešili o zakon“, navodi se u saopštenju.

Obradović je dodao da to što se zalaže za mirne i nenasilne proteste ne znači da oni treba da budu neaktivni i „mrtvi“ i da su svi oblici protesta, demonstracija i građanske neposlušnosti legitiman vid borbe protiv vlasti svuda u svetu.

„To podrazumeva i kolektivne štrajkove i obustavu rada u svim oblastima društva, blokade državnih institucija i saobraćajnica, zaustavljanje funkcionisanja sistema laži, prevare i lopovluka koji nam je ukrao slobodu, demokratiju, zdravu životnu sredinu, a sada je udario i na naše zdravlje svojim suludim odnosom prema pandemiji“, navodi se u saopštenju.

Obradović je pozvao i ugledne javne ličnosti da se oglase i stanu na stranu pobunjenog naroda, a vojsku i policiju da ne dozvole da budu zloupotrebljeni za odbranu „kriminalnog režima“ i da pređu na stranu svog naroda.

(Beta)