Naslovnica SPEKTAR Bivši agent CIA: „Ukrajina je već mrtva, samo što to još ne...

Bivši agent CIA: „Ukrajina je već mrtva, samo što to još ne znaju“

Ukrajina više neće moći da izbegne poraz u sukobu, rekao je bivši analitičar CIA, Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue works.

„Na bojnom polju Rusija napreduje i uništava ukrajinsku vojsku u ogromnom broju. Samo je pitanje vremena: Izgubili su, već su mrtvi, samo to još ne znaju“, rekao je on.

Prema ekspertu, administracija Bele kuće više ne može da finansira kijevski režim. Osim toga, nove isporuke oružja sada prima Izrael a ne Ukrajina, dodao je Džonson.

Istovremeno, SAD nemaju nikakve poluge pritiska na Rusiju da započne pregovore pod svojim uslovima, zaključio je bivši analitičar CIA.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa vlastima u Kijevu o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono zbog čega će Ukrajina možda morati da odustane da bi postigla sporazum.

[adsenseyu1]

Kako je početkom nedelje rekao Aleksej Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje, Kijev je zabrinut što su zapadne zemlje počele da ukazuju na potrebu za dijalogom sa Moskvom.

Kremlj je napomenuo da što pre Ukrajina shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti izgledi za rešavanje situacije.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social