Naslovnica SPEKTAR „Beograd ima pravo da vrati ograničen broj svojih policajaca i vojnika na...

„Beograd ima pravo da vrati ograničen broj svojih policajaca i vojnika na Kosovo i Metohiju“

Beograd ima pravo da vrati ograničen broj svojih policajaca i vojnika na Kosovo i Metohiju, izjavio je ambasador Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.

„U svetlu trenutne situacije na Kosovu i Metohiji bilo bi korisno podsetiti da u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN Beograd zadržava pravo da vrati ograničen broj svojih policajaca i vojnika u taj region“, napisao je Uljanov na Telegramu.

U Zvečanu je juče došlo do sukoba između tzv. kosovske policije i pripadnika Kfora sa Srbima, koji su mirno protestovali zbog zauzimanja opštinskih prostorija od prištinskih predstavnika.
Pripadnici KFOR-a bili su raspoređeni i u Leposaviću i Zubinom Potoku.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Kosovska policija u petak je nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike koji su izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali što je dovelo do nezadovoljstva Srba i novih napetosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u vanrednom obraćanju javnosti da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da izazove krvoproliće u regionu, kao i da je Kurti jedini krivac za dešavanja na KiM.

(Sputnik)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]