Belgija postaje prva “islamska demokratija“ u Evropi

belgija islam

Belgija bi trebalo da postane prva “islamska demokratija“ u Evropi pošto su sukcesivni talasi muslimanske imigracije nepovratno promenili demografiju zemlje, posebno Brisel, i stvorili zapaljivi politički kotao u kom će muslimati koji insistiraju na šerijatskom zakonu dobiti ono što žele čistom silom brojeva, izveštava Causeur.fr

Brisel, glavni grad Evropske unije i “evropska prestonica džihadista,“ biće prvi grad u Evropi koji je pao pod islam, kažu sociopolitički stručnjaci koji prate kapitulaciju Belgije, izveštava i britanski Dailymail.

Prema francuskom časopisu Causeur, “program je zbunjujuće jednostavan: zameniti sve građanske i krivične zakonike šerijatskim zakonom. Tačka.“ Kreirana uoči opštinskih izbora 2012. godine, ISLAM stranka je odmah ostvarila impresivne rezultate. Njihovi brojevi su alarmantni.

Fracuska skraćenica belgijske ISLAM stranke znači “integritet, solidarnost, sloboda, autentičnost, moralnost.“ Lideri ISLAM stranke su jasni  u pogledu njihovog cilja: oni žele Belgiiju da pretvore u Islamsku državu. Oni to nazivaju “islamskom demokratijom“ i odredili su ciljni datum: 2030. godina, piše Gatestoneinstitute.org

Prema rečima Majkla Privota, stručnjaka za islam, i Sebastijana Busoa, politikologa, efekat ove nove stranke bi mogao biti “implozija društvenog tela.“ Neki belgijski političari, kao što je Ričard Miler, sada zagovaraju zabranu ISLAM stranke.

Francuski nedeljnik Le Point je izneo detalje planova ISLAM stranke: Oni bi želeli da “spreče poroke zabranom kockarnica (kazina, kockarnica i agencija za klađenje) i lutrije.“ Uz ovlašćenje nošenja muslimanske marame u školi i porazum o islamskim verskim praznicima, ova stranka želi da sve škole u Belgiji nude halal meso na svojim školskim menijima. Reduan Ahrok, jedan od tri osnivača ove stranke, takođe je predložio i razdvajanje muškaraca i žena u javnom prevozu. Ahrok je pripadao belgijskom Islamskom centru 1990-ih godina, gnezdu islamskog fundamentalizma gde su regrutovani kandidati za džihad u Avganistanu i Iraku.

ISLAM stranka zna da je demografija na njihovoj strani. Ahrok je rekao: “Za 12 godina, Brisel će u principu biti sastavljen od muslimana.“ Na predstojećim belgijskim izborima, ISLAM stranka sada treba da se kandiduje u 28 opština. Na prvi pogled, to izgleda kao podrugljiv odnos u poređenju sa 589 belgijskih opština, ali to pokazuje napredak i ambicije ove nove stranke. U Briselu će ova stranka biti predstavljena na 14 listi od mogućih 19.

To je najverovatnije razlog zašto se Socijalistička partija sada plaši uspona ISLAM stranke. 2012. godine je, kandidujući se u samo tri okruga u Briselu, ova stranka uspela da dobije izabranog predstavnika u dva okruga (Molenbek i Anderleht).

Dve godine kasnije, tokom parlamentarnih izbora 2014. godine, ISLAM stranka je pokušala da proširi svoju bazu u dve izborne jedinice, u gradu Briselu i Liježu. Ponovo su rezultati bili impresivni za partiju koja favorizuje uvođenje šerijatskog, islamskog zakona u Belgiju. U Briselu su osvojili 9.421 glas (skoro 2%).

Ovaj politički pokret je očigledno počeo u Molenbeku, “belgijskoj jazbini radikala,“ “žarištu regruta za Islamsku državu u Iraku i Levantu.“ Džihadisti tamo su očigledno kovali planove za terorističke napade širom Evrope, pa čak i u Avganistanu. Francuski autor Erik Zemor je, šaljivo sugerisao da umesto bombardovanja Rake u Siriji, Francuska treba da “bombarduje Molenbek.“ U Molenbeku je trenutno 21 opštinski zvaničnik musliman, od njih ukupno 46.

“Evropska prestonica,“ napisao je Le Figaro, “biće muslimanska za dvadeset godina.“

“Skoro trećina populacije u Briselu je već muslimanska,“ ukazao je Oliver Servais, sociolog na Katoličkom univerzitetu u Levenu. “Pobornici islama, zbog njihove visoke stope nataliteta, trebalo bi da budu većina za petnaest ili dvadeset godina. Od 2001. godine, Muhamed je najčešće ime dečaka rođenih u Briselu.“

ISLAM stranka radi u povoljnom okruženju. Prema rečima gradonačelnika Brisela, Ivana Majera, sve džamije u evropskoj prestonici su sada u “rukama salafista.“ Pre nekoliko nedelja, belgijska vlada je prekinula dugoročni zakup najveće i najstarije džamije u zemlji, Velike džamije Brisela, saudijskoj kraljevskoj porodici “u okviru onoga za šta zvaničnici kažu da je pokušaj borbe protiv radikalizacije.“ Zvaničnici su rekli da je ova džamija bila “leglo ekstremizma.“

Poverljivi izveštaj prošle godine je otkrio da je policija otkrila 51 organizaciju u Molenbeku sa sumnjivim vezama za džihadizam.

Možda je vreme da se uspavani Brisel probudi?

Webtribune.rs