Naslovnica IZA OGLEDALA Analiza DNK lobanja iz Perua potvrdila: Na Zemlji postoji druga vrsta bića

Analiza DNK lobanja iz Perua potvrdila: Na Zemlji postoji druga vrsta bića

[adsenseyu2]

lobanja Paracas

Ove mutacije upozoravaju da je otkrivena nova vrsta bića, koja liči na ljude, ali sa genetičke strane se dosta razlikuje. Foerster smatra da se ova bića, baš zbog te velike razlike, nisu mogla ni pariti sa običnim ljudima. On smatra da njihova genetika nema nikakve veze sa našim evolucijskim stablom.

Godinama unazad, nauka uverava društvo da je Homo sapiens odnosno čovek, jedini predstavnik evolucije na našoj planeti.

Međutim, najnovija istraživanja pokazuju da ljudska prošlost i nije baš onakva kakva se predstavlja. To je razlog zašto se mediji sve više interesuju i fokusiraju na tajne istorije i arheologije.

Još 1928. godine Hulio Telo je otkrio groblje sa preko 300 izduženih lobanja. Na osnovu pronađenih ostataka zaključeno je da su mrtvi bili sahranjeni  umotani u skupe tkanine sa zagrobnim poklonima.

[adsenseyu1]

To je uzeto kao dokaz da je postojala još neka, ljudima nepoznata kultura. Ono što je bilo najčudnije jeste da su to grobovi ljudi sa izduženim glavama u medijima poznatim kao lobanjama iz Ice. Naziv su verovatno dobile po regiji Ica u kojoj su pronađene, na južnoj obali Perua. Neke od ovih lobanja su stare preko 3000 godina.

Kada je u pitanju izduženost glave, naučnici su prvo mislili da je to deformacija izazvana tokom nekog obreda. Utvrđeno je da postoje plemena koja su oponašala neke obrede nasilnim izduživanjem glava dece.

lobanja

Desno lobanja čoveka

Ali onda su otkrili još jednu činjenicu, a to je da je mozak kod ovih lobanja bio za 25% veći nego kod normalnog čoveka. Nakon ovog saznanja, odustali su od takvog mišljenja jer tako nešto ne objašnjava povećanje mozga.

Još jedna neobična karakteristika ovih lobanja je da su njihove kosti bile deblje od ljudskih.  Takođe, zubi su im bili veći, a donja vilica snažnija. Imale su jednu temenu kost umesto dve koliko ima čovek. I bile su teže za 60% od ljudskih.

[adsenseyu4]

Zato su se naučnici počeli pitati da li je moguće da su ove lobanje pripadale običnim ljudima. Slični ostatci su pronađeni i u drugim delovima sveta poput Evrope, centralne i južne Amerike, Afrike, Rusije… Kada je pronađena beba sa ovako izduženom lobanjom to je uzeto kao dokaz da se radi o prirodno nastaloj deformaciji.

Brien Foerster, ekspert za drevne izdužene lobanje, se naročito posvetio istraživanju ovih lobanja. On je uzeo uzorke kostiju, tkiva, zuba, kose i korena zuba sa nekoliko ovih lobanja koji su poslati u jednu genetičku laboratoriju u Teksasu na ispitivanje i detaljnu analizu.

Nakon dobijenih rezultata on je izjavio da su prilikom analize, otkrili da DNK ovih lobanja ima nepoznate mutacije koje se ne mogu naći kod čoveka, primata i poznatih životinja.

[stextbox id=“alert“]Ove mutacije upozoravaju da je otkrivena nova vrsta bića, koja liči na ljude, ali sa genetičke strane se dosta razlikuje. Foerster smatra da se ova bića, baš zbog te velike razlike, nisu mogla ni pariti sa običnim ljudima. On smatra da njihova genetika nema nikakve veze sa našim evolucijskim stablom.[/stextbox]

Ove lobanje se nalaze u istorijskom muzeju u Parakasu i dalje se analiziraju kako bi se došlo do što konkretnijih i tačnijih podataka i zaključaka o njima.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]