Naslovnica SPEKTAR Američki oficir: Sve liči da će se ovo za SAD, Evropu i...

Američki oficir: Sve liči da će se ovo za SAD, Evropu i NATO završiti katastrofalno

SAD su na ivici velikog geopolitičkog fijaska u Ukrajini. Ove zaključke je izneo oficir američke mornarice, Bajron King.

Nedavno se saznalo o velikom „curenju“ tajnih dokumenata Pentagona, od kojih su mnogi posvećeni ukrajinskom sukobu.

Prema Kingu, ako sumiramo informacije dobijene ovim putem, možemo sa sigurnošću reći, da čak ni SAD ne veruju u uspešan završetak ukrajinske kampanje. Ovo prenosi „The Daili Reckoning“.

King navodi, da Amerikanci treba da budu spremni na to, da će SAD pretrpeti još jedan fijasko, po razmerama uporediv sa katastrofama u Vijetnamu 1975. i Avganistanu 2021. godine, ali biće jedna razlika.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Predstojeći neuspeh u Ukrajini zaseniće rezultate Sajgona i Kabula, jer nijedna zemlja ne može da izgubi u sukobu tako velikih razmera, bez značajne štete po sebe- političke, vojne i ekonomske.

Što se tiče „curenja“ tajnih dokumenata Pentagona, prema analitičaru, američka vlada je počela da se ponaša kao „oparena mačka”. Pokrenuta je istraga, i pronađen je čak i prvi osumnjičeni.

[adsenseyu1]

Međutim, uglavnom, dokumenti koji su dospeli u javnost, nisu doneli nikakva iznenađenja. Pre toga je bilo očigledno, da se situacija u Ukrajini ne razvija na najbolji način za SAD, i da je generalno katastrofalna.

„Za Ukrajinu sve može da se završi loše, ako ne i katastrofalno. U budućnosti, isto važi za NATO, većinu ostatka Evrope, i naravno Sjedinjene Države i njihove nacionalne interese“, rekao je Bajron King.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]