Naslovnica SPEKTAR Američki novinar: Rusija će osloboditi Kijev a evo šta čeka Ukrajinu

Američki novinar: Rusija će osloboditi Kijev a evo šta čeka Ukrajinu

Sukob u Ukrajini će se završiti pod ruskim uslovima neizbežnim gubitkom novih gradova i teritorija od strane Kijeva, izjavio je američki novinar Džekson Hinkl.

„Sve će se završiti onako kako Rusija želi. Mislim da ako pokretači sukoba nastave da rade isto kao sada, Poljska će ući u Zapadnu Ukrajinu, Lavov, uz odobrenje Sjedinjenih Država. Rusija će takođe osloboditi Kijev“, rekao je Hinkl.

Hinkl je takođe primetio da će vlasti u Kijevu ako ne prekinu vojne operacije, uskoro izgubiti kontrolu nad gradovima kao što su Harkov i Odesa.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Prethodno je portparol predsednika Dmitrij Peskov naglasio da Moskva želi da kontroliše sve one regione koji su trenutno zapisani u Ustavu zemlje.

Politikolog predvideo raskol između Ukrajine i saveznika

Ukrajinska vlada će prebaciti odgovornost za neuspešnu kontraofanzivu na Zapad, koji je zemlju gurnuo u prethodno katastrofalnu avanturu, napisao je američki politikolog Džon Miršajmer na platformi Substack.

[adsenseyu1]

„Mnogi Ukrajinci će kriviti Zapad što ih je naterao da započnu blickrig bez obezbeđivanja neophodnog oružja“, izrazio je svoje mišljenje stručnjak.

Bilo bi im bolje da ostanu u defanzivi, onda bi izbegli kolosalne gubitke i poboljšali svoje šanse da održe teritoriju koju kontrolišu“, naglasio je politikolog.

Prema njegovom mišljenju, najbolji ishod za Ukrajinu bili bi pregovori, ali njihova verovatnoća je mala, jer zemlja neće želeti da prihvati uslove Rusije .

Webtribune.rs

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social