Ako Zapad ponudi dobre odnose sa Rusijom? – „Razmislićemo da li nam to treba“

Ako Zapad želi nešto da ponudi u smislu obnavljanja odnosa, Rusija će ozbiljno razmisliti da li joj je to potrebno ili ne, izjavio je danas Sergej Lavrov.

„To u potpunosti zavisi od zapadnih zemalja. Kada prebrode svoju pomamu i odluče da postoji Rusija, da ona nije nestala i uveren sam da je svake godine sve jača. Ako žele da ponude nešto u smislu obnavljanja odnosa, onda ćemo ozbiljno razmotriti da li nam je to potrebno ili ne“, rekao je Lavrov,a prenela RIA agencija.

Mi sada stvaramo, ne samo neku vrstu procesa supstitucije uvoza, moramo da prestanemo na bilo koji način da zavisimo od snabdevanja bilo čega sa Zapada kako bismo obezbedili razvoj kritičnih industrija za bezbednost, ekonomiju i socijalnu sferu naše domovine, dodao je on.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

„Mi ćemo se osloniti samo na sebe i na one zemlje koje su dokazale svoju pouzdanost i koje ne igraju kako drugi svira. Ako se zapadne zemlje opamete i ponude neki oblik saradnje, onda ćemo doneti odluku“, naglasio je Lavrov.

On je rekao da je cilj Moskve da dalje razvija veze sa Kinom, preneo je Rojters.

„Sada kada je Zapad zauzeo diktatorsku poziciju, naše ekonomske veze sa Kinom će rasti još brže“, rekao je Lavrov.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(tanjug)