Zbog poruke „samo vas posmatramo“ napadnut sajt Roskosmosa

Sajt ruske svemirske agencije Roskosmos našao se na meti hakerskog napada nakon što je ta agencija objavila satelitske fotografije NATO „centara odlučivanja“.

Ali, kako je naveo šef pres službe Roskosmosa Dmitrij Strugocev, za razliku od napada koji su se dogodili u martu i aprilu, ovaj napad nije došao iz inostranstva nego iz ruskog grada Jekaterinburga, prenosi Tass.

Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je juče geografske koordinate vojnih štabova zapadnih zemalja, uključujući američki Pentagon i mesto održavanja aktuelnog samita NATO, uz upozorenje da zapadni satelitski operateri rade za neprijatelja Rusije – Ukrajinu.

„Ceo konglomerat privatnih i državnih orbitalnih grupacija sada radi isključivo za našeg neprijatelja“, upozorio je Dmitrij Rogozin, šef Roskosmosa u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji RIA Novosti, preneo je juče Rojters.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(tanjug)