Zašto je izgubljena piramida iz Egipta eksplodirala pre 12.000 godina?

hztrhbgfsdfhgfd

Da li ste se ikada pitali koja je prava svrha postojanja piramida na Zemlji? Da li vas intrigira što one ne postoje samo u Egiptu već u svim krajevima sveta?

Zašto su drevne kulture pravile piramide širom sveta pre nekoliko desetina hiljada godina? Štaviše, zašto one liče jedne na druge? Ako nikada nisu bile povezane kao što mejnstrim stručnjaci navode, kako je to uopšte moguće? Da li ih je neko to naučio?

Možda drevne piramide imaju neku skrivenu namenu koja danas nije poznata i možda su deo tehnologije koja je nasleđena pre nekoliko hiljada godina.

Mnogi istraživači su otkrili da su piramide postavljene na tačno određene geografske lokacije i da stvaraju globalnu piramidalnu mrežu koja je za cilj imala da prikupi prirodnu energiju naše planete.

Jedna od najčudnijih piramida, ili makar ono što je od nje ostalo, nalazi se u Abu Ravašu, na oko 8 kilometara od Velike piramide u Gizi. Ova najsevernija piramida Egipta se još naziva i „izgubljena piramida“.

Iako mnogi istraživači tvrde da ova piramida nikada nije dovršena, arheološka zajednica veruje da jeste i da je čak bila iste veličine kao treća po veličini piramida sa platoa Gize.

Neki veruju da je ova izgubljena piramida bila visoka 220 metara, što je 73 metara više od Velike piramide u Gizi.

Ono što je najčudnije kod ove piramide jeste da je njen gornji deo jednostavno „nestao“.

Jedan od istraživača, Brajan Forester, navodi da je piramida u Abu Ravašu bila deo energetske mreže koja je postojala pre nekoliko hiljada godina u regionu pod nazivom „Zemlja Ozirisa“ u predinastijskom periodu drevnog Egipta. U to vreme su bogovi vladali Egiptom.

Forester je istakao da je moguće da je vrh piramide u Abu Ravašu eksplodirao pre nekoliko desetina hiljada godina usled destabilizacije energetskog sistema.

Ono što je prilično zanimljivo jeste da je unutrašnjost ove piramide potpuno pristupačna, a tek kada uđete u nju možete da vidite koliko je posla trebalo da se obavi izgradnja ove piramide.

Ova piramida se smatrala jednom od najlepših piramida u drevnom Egiptu pošto se njena spoljašnjost sastoji od uvezenog izglačanog granita i krečnjaka.

Da li je moguće da je piramida u Abu Ravašu bila jedna od mnogobrojnih drevnih elektrana koje su drevne kulture izgradile pre nekoliko hiljada godina? Ako jeste, zbog čega je eksplodirala? Da li je zaista došlo do destabilizacije energetskog sistema ili postoji neko drugo objašnjenje?

Webtribune.rs