ZAPANJUJUĆI REZULTATI NAJNOVIJIH ISTRAŽIVANJA: Krv vegetarijanaca je 8 puta efikasnija u ubijanju ćelija raka

 krv

Izgbegavanje proizvoda životinjskog porekla nije dobro samo za planetu, to poboljšava vaše šanse za dug i zdrav život!

Očekuje se da se broj obolelih od raka udvostruči do 2050. godine. Očigledno je da je ova vest zabrinjavajuća. Međutim, postoji nada, a rešenje bi moglo biti jednostavno – treba jesti više neobrađene hrane na bazi biljaka.

Prema istraživanju sprovedenom 2005. godine, naučnici su saznali da je krv uzeta od vegana 8 puta efikasnija u ubijanju ćelija raka od krvi uzete onih koji su na standardnoj ishrani.

Niz eksperimenata je pomogao da se dođe do ovih zaključaka. ’Kolektivna evolucija’ prenosi da su ispitanicima dodeljene suprotne dijete od onih koje su održavali više od godinu dana. Po uzimanju krvi učesnika, suprotstavljena je ćelijama raka u petrijevoj šolji. Krajnji cilj je bio da se utvrdi koja dijeta je rezultirala krvlju koja je efikasnija u suzbijanju rasta raka u prostati.

U studiji se navodi:

“Pacijentima eksperimentalne grupe je prepisan program intenzivnog načina života koji je uključivao vegansku ishranu sa sojom (1 porcija tofua dnevno plus 58 gr obogaćen protein od soje u prahu), riblje ulje (3 gr dnevno), vitamin 3 (400 IU dnevno), selen (0,2 mg dnevno) i vitamin C (2 gr dnevno), umerene aerobne vežbe (hodanje 30 minuta 6 dana nedeljno), tehnike za upravljanje stresom (nežna joga zasnovana na istezanju, disanju, meditaciji i progresivnom opuštanju ukupno 60 minuta dnevno) i učešće u grupi za podršku 1 sat nedeljno radi poboljšanja poštovanja intervencije. Ishrana je bila zasnovana uglavnom na voću, povrću, integralnim žitaricama (složeni ugljeni hidrati), mahunarkama i proizvodima od soje, niskih u jednostavnim ugljenim hidratima i sa oko 10% kalorija iz masnoće. Ishrana je intenzivna, ali ukusna i praktična. U ranijim studijama je većina pacijenata bila u stanju da se pridržava ove ishrane najmanje 5 godina.“

Krv vegana je imala skoro osam puta veću snagu u zaustavljanju rasta ćelija raka. Važno je napomenuti da su učesnici na ishrani biljnog porekla takođe učestvovali u grupama za upravljanje stresom, jogi i drugim tehnikama da se pokaže kako životni stil utiče na rak.

Kasnije studije protiv raka dojke otkrivaju moć biljne ishrane za samo dve nedelje. Posle samo 14 dana ishrane na biljnoj bazi i lakih vežbi (hodanje od 30 do 60 minuta dnevno), prikazano je dramatično jačanje odbrane od raka.

Uzeti su uzorci krvi od žena sa rakom dojke, a zatim su one zamoljene da provedu 14 dana sa ishranom biljnog porekla i sprovode 30-60 minuta lakih vežbi dnevno. Posle 14 dana im je ponovo uzeta krv i otkriven je značajno usporen rast raka, kao i povećana sposobnost krvi da ubije ćelije raka.

Međutim, pošto su naučnici želeli da utvrde koliko efekta su imale vežbe u suzbijanju rasta raka, ili je isključivo ishrana na biljnoj bazi bila odgovorna za podsticaj u odbrani, sprovedeni su posebni eksperimenti. Rezultati su pokazali da vežbanje pomaže suzbijanju rasta raka, ali da je sama ishrana na biljnoj bazi imala duplo više snage u ubijanju ćelija raka.

Očigledno, promene načina života mogu da imaju veliki uticaj na nečije dugoročno zdravlje i kvalitet života. A imati krv koja je više negostoljubiva prema raku je samo jedna glavna zdravstvena prednost dobijena konzumiranjem veganske ishrane. Ostale prednosti uključuju smanjenje ugljenika i očuvanje stotina života životinja svake godine.

Webtribune.rs