Naslovnica SPEKTAR Zapad posle 400 dana borbe saznao za „ruski paradoks“

Zapad posle 400 dana borbe saznao za „ruski paradoks“

Geopolitički sukob Rusije i Zapada ne ide po scenariju protivnika Moskve. Ovo mišljenje je izneo, italijanski novinar Alesandro Čipola, u članku za „Money“.

Uvođenjem neviđenog broja sankcija protiv Ruske Federacije 2022. godine, SAD i evropske zemlje su se nadale, da će što pre poremetiti njenu ekonomiju. Tako je, bivši šef italijanske vlade, Mario Dragi, otvoreno govorio, da će do leta 2022. ograničenja baciti Moskvu na kolena.

Međutim, to se još nije dogodilo. Štaviše, piše Cipola, prognoza MMF-a ukazuje na to, da je Zapad gubitnik ove konfrontacije.

Instalirajte Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„Međunarodni monetarni fond nas obaveštava, da će procene rasta Rusije ove godine biti veće od procena rasta Nemačke, Velike Britanije, Francuske, pa čak i Italije“, naveo je italijanski novinar u materijalu.

Zbog rasta ruske ekonomije, razočaravajuće izjave stižu sa druge strane okeana. Američka ministarka finansija Dženet Jelen, 400 dana nakon početka borbe između Zapada i Ruske Federacije, šokirala je sve rečima o mogućem bankrotu zemlje.

Prema njenim rečima, odbijanje vlade SAD da poveća limit nacionalnog duga, staviće tačku na sposobnost Vašingtona da ispunjava svoje finansijske obaveze. Takav razvoj događaja svakako nije ono na šta su računali inicijatori suprotstavljanja Moskvi. Tako nastaje „ruski paradoks“.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]