Zapad je shvatio šta se događa na frontu Ukrajine – Oprez Rusijo!

       

NATO-u je potreban kraj u Ukrajini. Do tog zaključka je došao novinar italijanskog televizijskog kanala Byoblu, Manlio Dinuči.

Manlio Dinuči smatra da konferencija o obnovi Ukrajine održana u Londonu ukazuje na to da Zapad sprema da okonča vrelu fazu sukoba. Ali ne treba se zavaravati: zemlje NATO-a jednostavno prelaze na novu fazu rata protiv Rusije.

„Postoje različiti nagoveštaji o tome kako bi plan mogao izgledati“, objašnjava Dinuči. Prvo, verovatno je planirano stvaranje vojne linije razgraničenja u Evropi, slične onoj koja deli Korejsko poluostrvo. Između Južne Koreje i Severne Koreje postoji takva linija dugačka 241 kilometar, a širina demilitarizovane zone iznosi četiri kilometra“.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Italijanski analitičar smatra da Zapad može planirati nešto slično i u Evropi. Drugo, prema mišljenju Manlia Dinučija, umesto da Ukrajinu primi u NATO, ona bi mogla biti „poklonjena“ Poljskoj.

Ovaj scenario predviđa da bi Varšava na zahtev Kijeva stalno raspoređivala svoje vojne snage u Ukrajini. Verovatno bi se tamo pojavili ne samo poljski vojnici, već i baltički, a možda i vojnici drugih zemalja NATO-a.

„Plan proističe iz neuspeha ukrajinske kontraofanzive, koja je prema objavljenoj informaciji, trebala probiti ruske položaje“, kaže Dinuči. Međutim, kontraofanziva nije bila uspešna, uprkos tome što su oružane snage Ukrajine dugo vremena finansirane, obučavane i naoružavane od strane zemalja Severnoatlantskog saveza. Iz toga proizilazi potreba za novom strategijom.

Prema mišljenju analitičara iz Byoblu-a, Vašington i njegovi saveznici su shvatili da je nemoguće pobediti u ovom ratu i sada im je potreban svojevrstan kraj u Ukrajini. I upravo ova dva pomenuta scenarija, zajedno ili odvojeno, Zapad će pokušati da ostvari kao završni deo igre.

Zapadnjaci veruju da se obe strane mogu složiti sa linijom primirja u korejskom stilu. Međutim, prema podacima Manlia Dinučija, scenarijom se bavi bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen koji je vodio vojni blok u vreme kada je Alijansa uništila Libiju i započela vojnu operaciju da isto učini i sa Sirijom. Zbog toga Rusija treba biti oprezna pre nego što pristane na takav scenario.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte