VUČIĆ O ĐUKANOVIĆ: „To je podsvest, to progovara iz njega ono što on želi oduvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjave crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, koji je izvređao i njega i Srbiju u intervjuu hrvatskom „Jutarnjem listu“.

Podsetimo, Đukanović je rekao da bi „Srbija htela Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca“.

„To je podsvest, to progovara iz njega ono što on želi oduvek, a želeo je Crnu Goru bez Srba, to je suština. Ja niti želim, niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci… Evo sad da kažem, ja želim Crnu Goru u kojoj će živeti i Srbi i Crnogorci i Bošnjaci i Albanci…“, kazao je Vučić i poručio Đukanoviću „samo nemojte da se služite trikovima i izmišljate pravoslavnu crkvu“.

Vučić se osvrnuo i na predstojeću posetu Angele Merkel Srbiji i zemljama regiona.

„Ogromna je čast što Angela Merkel dolazi u Beograd i što ostaje najduže, čak i noći u Beogradu. Imaćemo više sastanaka, ja sam s njom uvek otvoren, kao i ona sa mnom. Nikada nećemo zaboraviti kakvu nam je podršku dala 2015, kada su Hrvati uvodili sankcije protiv nas zbog migranata, što je podsticala investicije kod nas…“, rekao je Vučić.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Predsednik Srbije najavio je da će se sledeće nedelje u Turskoj sastati sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom. Kazao je i da će se u međuvremenu ili posle susreta sa Erdoganom sastati i sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine.

O incidentu sa Krivokapićevim sinom

Predsednik Srbije komentarisao je i incident u kom je policija u Beogradu zaustavila sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića. Crnogorski mediji objavili su da je srpska policija uperila pištolj u Krivokapićevog sina, dok je MUP Srbije saopštio da se radilo o proveri zbog prijave da se radi o vozilu u kom su naoružane osobe.

„Ničija porodica nije i ne sme biti ugrožena u Srbiji“, istakao je Vučić.
Na pitanje da li je ugrožena bezbednost porodice crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića u Srbiji i zašto misle da nisu bezbedni u Srbiji, rekao da nije bio upoznat sa poslednjim slučajem, pa je naknadno tražio izveštaj od MUP-a.

„Bio bih užasno razočaran da bilo ko misli da može da radi protiv bilo čije porodice bilo gde. To bi bio skandal i govorilo najgore o našoj zemlji“, objasnio je on.

Vučić je kazao da je više ljudi iz hijerarhije u MUP-u, ne samo ministar, ponovilo šta se desilo.

„To se događa kada se vidi oružje u kolima, posebno u vozilu sa tablicama odakle dolaze pripadnici škaljarskog i kavačkog klana“, konstatovao je on.