Naslovnica SPEKTAR Vojni ekspert: Na Zapadu ne shvataju kakvo oružje Rusija sprema za obračun...

Vojni ekspert: Na Zapadu ne shvataju kakvo oružje Rusija sprema za obračun sa NATO!

Vojni stručnjak Andrej Sojustov, izjavio je da je Zapad ignorisao ruske vežbe sa praktičnim testiranjem upotrebe taktičkog nuklearnog oružja na svaki mogući način, a takođe je objasnio razornu moć bojeve glave taktičkog nuklearnog oružja.

„Događaji vezani za ruske nuklearne vežbe nisu zaista primećeni na Zapadu. Profesionalni vojnici su, naravno, obraćali pažnju na ove vežbe, ali samo sa stanovišta da su „Rusi iz nekog razloga odjednom počeli tako široko da pokrivaju standardne vežbe svojih snaga na dužnosti“. O ovom pitanju se razgovara, a ne o samom toku vežbi“, naveo je stručnjak.

Štaviše, prema rečima Sojustova, ne samo u svetu, već i u samoj Rusiji, značaj ovih vežbi je potcenjen, jer većina običnih ljudi taktičko nuklearno oružje smatra nečim male snage i nimalo strašnim.

Za takve ljude, ekspert je podsetio, da je bomba koju su Amerikanci bacili na Hirošimu u avgustu 1945. imala snagu od samo 18 kilotona.

„Hajde da imamo ovo na umu, pogledajmo specijalnu bojevu glavu (taktičko nuklearno punjenje) balističke rakete Iskander OTRK i odjednom shvatimo da je snaga ove bojeve glave 50 kilotona.

Eto šta je taktičko nuklearno oružje. A mi se, nadam se, sećamo da smo sa Hirošimom stvorili samo 18 kilotona. Ovo oružje je samo sekundarno taktičko, ali prvo i najvažnije je još uvek nuklearno“, zaključio je ekspert.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social