Naslovnica U FOKUSU Vladimir Đukanović: Nema većih izdajnika u Srbiji od protivnika eksploatacije litijuma

Vladimir Đukanović: Nema većih izdajnika u Srbiji od protivnika eksploatacije litijuma

Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće SNS i advokat, oglasio se o iskopavanju litijuma u Srbiji, i čini se otkrio nemere vlasti. On kaže:”Kopaće se, nego šta će!”.

Đukanović je na svom profilu na društvenoj mreži Iks nizom objava komentarisao protivljenje dela građana iskopavanju litijuma napisao “da smo i u vreme kralja Milana imali ludake koji su bili protiv uvođenja uličnog osvetljenja”.

“Bili su i protiv uvođenja železnice. Ovde su novine vređale i Teslu da je ludi naučnik. Tako i danas imamo zatucane kretene koji se protive eksploataciji litijuma. Već viđeno. No, na takve ne bi trebalo obraćati pažnju, već raditi u državnom interesu. Kopaće se, nego šta će!”, zaključio je on.

Đukanović je protivnike eksploatacije nazvao veleizdajnicima Srbije.

U vreme kralja Milana imali smo ludake koji su bili protiv uvođenja uličnog osvetljenja. Bili su i protiv uvođenja železnice. Ovde su novine vređale i Teslu da je ludi naučnik. Tako i danas imamo zatucane kretene koji se protive eksploataciji litijuma. Već viđeno. No, na takve ne bi…

 “Zamolio bih sve one koji su protiv eksploatacije litijuma, a to su apsolutni veleizdajnici Srbije, da me iste sekunde blokiraju i da napuste moj profil. Nemam nameru da zatucanim i ograničenim osobama da polemišem. Uostalom sa veleizdajnicima i nema šta da se polemiše. Posebno se to odnosi na nemačke plaćenike iz lažnih ekoloških udruženja, kao i na udbaške nacionaliste”, piše on.

A povodom nestanka struje u regionu, napisao je:”Pola Balkana nema struju, u svetu je puta dva nedostaje, ali neracionalni ljudi neće litijum. Nema većih izdajnika u Srbiji od protivnika eksploatacije litijuma”.

Zamolio bih sve one koji su protiv eksploatacije litijuma, a to su apsolutni veleizdajnici Srbije, da me iste sekunde blokiraju i da napuste moj profil. Nemam nameru da zatucanim i ograničenim osobama da polemišem. Uostalom sa veleizdajnicima i nema šta da se polemiše.

Na komentar da je Upravo suprotno, odnosno da je “Rio Tinto je teroristička organizacija, da je eksploatacija litijuma smrtonosna po životnu okolinu, te da su zato svi postojeći rudnici litijuma po pustinjama i nenaseljenim područjima i da zato Nemačka ne eksploatiše litijum iako ima najveće rezerve u Evropi”, odgovara da je suština teranja Rio Tinta delatnost nemačke agenture.

“Baš naprotiv, suština teranja Rio Tinta je delatnost nemačke agenture koja želi zatucanu i zaostali Srbiju. Ujedno, pošto su Kinezi najvećim delom akcionari Rio Tinta, žele da ih oteraju. Nigde nisu dokazali da je eksploatacija štetna po životnu sredinu, dok postoji na stotine studija koje sve suprotno govore. No, zaostalom svetu lako je prodati šarenu lažu”, zaključio je Đukanović.

(Danas)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social