„Već je kasno“: Američki ekspert otkrio poslednju nadu Zelenskog

       

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, zna da oružje koje isporučuje Zapad neće pomoći Oružanim snagama Ukrajine u sukobu sa Rusijom, ali se nada da će uništavanje tog oružja dovesti do direktne intervencije NATO-a, izjavio je u intervjuu sa novinarom Ričardom Medherstom, penzionisani američki obaveštajac Skot Riter.

„Zelenski zna da je kasno i da zapadno oružje neće promeniti ishod na bojnom polju. On se nada direktnoj intervenciji NATO-a“, kaže ekspert.

Prema njegovim rečima, razlog zašto ukrajinski lider nastavlja da zahteva više zapadnog naoružanja, znajući da ono neće pomoći Oružanim snagama Ukrajine i da će biti uništeno, jeste taj što se Zelenski nada da će uništavanje NATO naoružanja, poslužiti kao dovoljna motivacija za Severnoatlantski savez da direktno učestvuje u sukobu, i pomogne kijevskom režimu da preživi.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„U ovom slučaju postavlja se pitanje- šta NATO može da uradi? Odgovor je ništa“, istakao je specijalista.

Riter je ranije izjavio, da je laž Severnoatlantske alijanse o skoroj pobedi Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive, samo osudila Ukrajince na uništenje i neuspeh.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte