Nerešena misterija čoveka koji je nestao u svemir nakon izgradnje NLO

nlo

Vešt mehaničar koji je izgradio repliku NLO-a u svom dvorištu nikada više nije viđen nakon nestanka, nakon tvrdnji da je bio u stalnom kontaktu sa vanzemaljcima.

Grejndžer Tejlor je nestao iz kuće svojih roditelja u Dankanu, na ostrvu Vankuver u Kanadi, bez traga, sa 32 godine, 1980. godine.

To ostaje jedan od najbizarnijih nerešenih slučajeva nestalih lica.

Grendžer je bio talentovani mehaničar, koji je ranije napustio srednju školu, ali je uspeo da izgradi jednocilindrični automobil sa samo 14 godina.

Njegov najupečatljiviji projekat je bila izgradnja skloništa poput NLO-a, od dve satelitske antene, koje je opremio nameštajem, televizorom i šporetom

https://youtu.be/gKxTy3c9iLk

Ali njegova fascinacija mogućnošću vanzemaljskih poseta je postala mnogo ozbiljnija kada je počeo da tvrdi da je navodno bio u stalnom kontaktu sa vanzemaljskim bićima koja su obećala da će ga odvesti u njihov svet.

U olujnoj noći 29. novembra 1980. godine, on je ostavio bizarnu poruku svojim roditeljima Džiu i Grejs Tejlor, i nikada više nije viđen.

Poruka je ostavljena u štali na imanju gde je radio na brojnim projektima.

Pisalo je: “Dragi mama i tata, ja sam otišao daleko da se ukrcam na vanzemaljski brod, u snovima mi je potvrđeno da ću se vratiti posle 42 meseca istraživanja međuzvezdanog prostora.“

“Ostavljam vam svu svoju imovinu jer mi više neće biti potrebna.“

“Koristite uputstva u mom testamentu kao vodič za pomoć. Voli vas, Grejndžer.“

Na poleđini je bila mapa planine Voterlu, 30-ak kilometera zapadno od Tejlorovog imanja, a njegov pikap kamionet Datsun iz 1972. godine je nestao.

Pokrenuta je velika potraga od strane Kanadske kraljevske konjičke policije (RCMP), koja je trajala oko četiri godine, ali nije pronađen nikakav trag njega niti kola.

Proverene su bolnice, pasoš, zapošljavanje i evidencija vozila, ali bez uspeha.

Njegovi roditelji nisu gubili nadu u njegov povratak i svake noći su zadnja vrata ostavljali otvorena, baš kao što ih je on ostavio.

Tata Džim je rekao nekoliko godina kasnije: “Ja teško mogu da verujem da je Grejndžer otišao u svemirski brod, ali ako tamo postoji leteći objekat, on je taj koji će ga naći.“

Ova priča se često prepričava na internet sajtovima o vanzemaljskim teorijama zavere kao navodni dokaz vanzemaljske otmice.

Svi izveštaji govore da nikada nije pronađen nikakav njegov trag.

Ali, u izdanju Montreal Gazette 31. marta 1986. godine, pet i po godina nakon nestanka, rečeno je da su pronađena dva dela kostiju koje bi mogle pripadati Grejdžeru Tejloru, i delovi za koje se verovalo da su od njegovog kamioneta, u eksploziji dinamita na planini Prevost.

U izveštaju se navodi da je Grejndžer uzeo dinamit iz kuće svojih roditelja te noći, a mesto eksplozije je bilo samo šest kilometara od imanja.

U izveštaju se navodi: “Pronađena su dva dela kostiju na mestu eksplozije a patolog je utvrdio da su u pitanju ljudske kosti.“

“Dok se ne pronađe još dokaza, RCMP pretpostavlja da su one Tejlorove.“

Nije poznato da li je kasnije potvrđeno da su to njegove kosti.

Prema NLO legendi, Grendžer Tejlor nikada više nije viđen.

Webtribune.rs