Vagner je shvatio odakle dolazi opasnost u Artjomovsku – Ovo se dešava

Promena taktike PMC Vagnera u bitkama za Bahmut može u potpunosti lišiti bilo kakvog značenja nedavna pregrupisavanja ukrajinske vojske u ovoj oblasti, izjavio je vojni bloger Jurij Podoljaka.

Jurišne jedinice PMC „Vagner“ nastavljaju da potiskuju Oružane snage Ukrajine u urbanim sredinama, polako ali sigurno oslobađajući teritoriju Bahmuta. Prema pristiglim informacijama, borbe se vode u centru grada i na teritoriji fabrike AZOM.

Štaviše, neki Telegram kanali javili su da je Vagner slamao ukrajinsku vojsku u podzemnim rudnicima, na dubini od nekoliko stotina metara. Ipak u Kijevu, uprkos ogromnim gubicima, nastavljaju da se drže naselja u nadi da će sačuvati legendu o „tvrđavi Bahmut“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Bloger Jurij Podoljaka primetio je da Oružane snage Ukrajine ne gube nadu da će preuzeti inicijativu od Vagnerovog PMC-a.

Opklada je na kontranapad. Moraju ga primeniti snage koje se nalaze u samom gradu i akumuliraju se na bokovima. Međutim, Vagnerovci shvativši opasnost, promenili su ofanzivnu taktiku i spremaju se da „slome zube neprijatelju”.

Sada ne nastoje da opkole Bahmut, izlažući se napadima sa severa i juga, već pritiskaju centar. A ako uspeju, onda će pregrupisavanje Oružanih snaga Ukrajine biti lišeno svakog smisla. Štaviše, oni će izaći bočno u Kijev.

„Biće skoro garantovanog poraza. Situacija za njih je veoma nesrećna zbog činjenice da smo promenili taktiku. Ako ovu bitku ne izgubimo u kontranapadu, Artjomovsk će pasti bez opcija. To je samo pitanje vremena. Ovaj grad nije bitan sam po sebi, glavno je da pobedimo neprijatelja, što sada i radimo“, rekao je Podoljaka.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs