Ukrajina priznala, ne može da se suprotstavi …

Jurij Ignat izjavio je da sistemi protivvazdušne odbrane koje Kijev ima u naoružanju ne mogu da se suprostave ruskim raketnim napadima.

„Danas, 17. novembra, rad protivvazduhoplovne odbrame nije bio toliko uspešan, kao u vreme ranijih raketnih napada. Ovoga puta nismo uspeli efikasno da iskoristimo PVO – neprijatelj je iskoristio maršrute koje zbunjuju naše sisteme. Razlog je to što Ukrajina nema dovoljno (što mi stalno naglašavamo) sredstava PVO da bi radila dovoljno efikasno“, rekao je predstavnik komande ukrajinske vojne avijacije.

Prema njegovim rečima, za „stoprocentni rezultat“ snagama odbrane je sada potrebno više takvih sistema, kao što su nemački IRIS-T SLM ili norveški NASAMS, koje Ukrajina već poseduje u naoružanju. On je dodao da njih nema dovoljno za suprotstavljanje realnim pretnjama.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Sve što ulazi u njihov domet su krstareće rakete ili bespilotne letelice – te komplekse obaraju. Zbog toga ponovo molimo Zapad da nam da više sistema raznih tipova“, rekao je Ignat.

Savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič izjavio je ranije da zapad isporučuje velike količine oružja Ukrajini, a da je, pre svega, reč o raznim PVO sistemima.

(sputnik)