Naslovnica SPEKTAR UDARNO: Ruski vojni analitičar najavio koja će država uskoro biti pripojena Rusiji

UDARNO: Ruski vojni analitičar najavio koja će država uskoro biti pripojena Rusiji

Treća faza ruske specijalne operacije za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine može da počne odmah po oslobađanju cele teritorije Donbasa.

Viktor Baranec, vojni analitičar  Komsomolske Pravde, došao je do ovog zaključka. On je detaljno govorio o toku specijalne operacije, a najavio je i vremenski okvir kada će se Rusija ozbiljno pozabaviti Odesom i Nikolajevom.

Viktor Baranec je skrenuo pažnju na to da Rusija trenutno nastavlja sa napadima na položaje Oružanih snaga Ukrajine, ukopane u pojedinim oblastima Donbasa. Ruska vojska koristi kompetentnu i efikasnu strategiju koja joj omogućava da neutrališe vojni potencijal Ukrajine.

Vojni ekspert je najavio datume kada će se Rusija ozbiljno pozabaviti Odesom i Nikolajevom. On je najavio da će treća faza specijalne operacije početi za oko 1,5 mesec, kada će biti eliminisana cela vojna grupa koja se nalazi u Donbasu.

Na “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti.  – OVDE

„Ova sledeća faza, rekao bih oprezno, počeće za mesec i po, pa čak i dva, a do tada mi ćemo, završavati sa ovom glavnom grupom“, objasnio je specijalista.

Prema Baranjecu, nakon potpunog oslobađanja Donbasa, ruska armija može da krene u ofanzivu na Harkov, počevši da napreduje ka Kijevu. Međutim, verovatnije je da će drugi scenario biti usvojen.

„Mislim da će se, najverovatnije, to pitanje rešiti sa Odeskom oblašću, sa Nikolajevskom, već se rešava, uz dalje napredovanje ka Pridnjestrovlju.

Baranec je siguran da će Pridnjestrovska Republika ući u redove Ruske Federacije, čime će jedna velika  tačka pritiska na Rusiju nestati.

Webtribune.rs