Baranec ocenio verovatnoću taktičkih nuklearnih udara Oružanih snaga Rusije na centre odlučivanja NATO-a

Baranec je napomenuo da je ranije ruski predsednik Vladimir Putin upozorio zapadne zemlje da se ne mešaju u sukob u Ukrajini.

Vojni ekspert Viktor Baranec ocenio je verovatnoću taktičkog nuklearnog udara Rusije na sedište Severnoatlantske alijanse.

Nedavno je postalo poznato da su Sjedinjene Države počele da razvijaju plan akcije u slučaju moguće upotrebe nuklearnog oružja od strane Rusije. Istovremeno, Vašington mora da deluje kao ujedinjeni front sa svojim saveznicima.

„Sve češće izjave o nuklearnom oružju pojavljuju se kod zapadnih političara. Oni se sada vrlo ozbiljno češu po glavi, jer su karavani sa oružjem na teritoriji Poljske već spremni, rekao je stručnjak.

Baranec je napomenuo da je ranije ruski predsednik Vladimir Putin upozorio zapadne zemlje da se ne mešaju u sukob u Ukrajini.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Ruski lider je naglasio da će Moskva udariti „na centre odlučivanja – na SAD“.

Međutim, ne samo Vašington pokušava da eskalira situaciju oko Ukrajine. Primećeno je da se u Poljskoj odavno čuju pozivi nekih političara da preuzmu  zapadnoukrajinske teritorije, primetio je ekspert.

Ranije je saopšteno da je Rusija upozorila Švedsku na rizik od ulaska u NATO slanjem Su-24 koje može nositi nuklearno oružje.

Webtribune.rs