Iščenko: Posle završetka ruske specijalne operacije, Ukrajina će postati veliki problem Evropske Unije

Posle završetka ruske specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Zapad čeka krajnje neprijatno geopolitičko iznenađenje.

Ovaj zaključak je izneo poznati politikolog Rostislav Iščenko. On je u intervjuu za novinsku publikaciju Ukraina.ru detaljno govorio o rezultatima specijalne operacije, a takođe je objasnio zašto će Ukrajina nakon njenog završetka biti najveći problem za NATO i EU.

Rostislav Iščenko je pre svega primetio da predstavnici Zapada s razlogom daju ratoborne izjave usmerene protiv Rusije.

Stvar je u tome što u Evropi shvataju da će nakon završetka ruske specijalne operacije Ukrajina ostati sa „okrnjena“ pod kontrolom režima. Ovaj ostatak biće najveći problem za Zapad.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzureOVDE 

Prema mišljenju politikologa, nova Ukrajina će, računajući na pomoć Zapada, potpuno izgubiti sopstveni ekonomski i vojni potencijal, što će joj omogućiti da brzo „sedne na vrat“ Evropskoj uniji.

„Preostale teritorije, gde teško da će biti više od 15 miliona ljudi i praktično nema industrije, neće moći da se izdržavaju niti da se brane.

Odnosno, to će postati „časna dužnost“ Zapada u decenijama koje dolaze“, objasnio je politikolog.

Iščenko je izrazio uverenje da će Ukrajina biti potpuno zavisna od Zapada i da će stoga postati njen glavni problem.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Evropa će, pokušavajući da ugodi Kijevu, odbiti da ukine antiruske sankcije, žrtvujući sopstvenu ekonomiju.

Brisel je svestan da bi takav scenario mogao biti prilično verovatan i zato planiraju da ukrajinsku krizu odugovlače na nekoliko godina.

Webtribune.rs