UDARNO – RUSKI POLITIKOLOG: Epski neuspeh CIA – Niti znaju niti razumeju šta se događa u Rusiji i koliku moć imaju

Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) SAD Vilijam Berns naneo je nepopravljivu štetu imidžu tajne službe na čijem je čelu bio tokom posete Rusiji, izjavio je ruski politikolog i publicista Armen Gasparjan.

Američki televizijski kanal CNN javio je da je američki predsednik Džo Bajden bio inicijator posete Vilijama Bernsa Moskvi.

Šefu CIA je naloženo da rukovodstvu Ruske Federacije prenese upozorenje o gomilanju ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom, kao i da utvrdi prave motive delovanja Kremlja.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Osim toga, Bela kuća je zabrinuta zbog mogućnosti da Rusija koristi izvoz gasa u Evropu kao polugu pritiska na Kijev i zemlje EU.

Politikolog i publicista Armen Raspajan priznao je na svom Jutjub blogu da se sa „dubokom mukom“ upoznao sa ovom vesti.

Tokom Hladnog rata, američko rukovodstvo je imalo opširne i pouzdane informacije o svemu što se dešavalo u SSSR-u.

Veliki broj sovjetologa koji su radili posebno u ovoj oblasti davao je analitičke proračune kako o raspoloženju u društvu, tako i o planovima partijske nomenklature, što je omogućilo Vašingtonu da produktivno deluje protiv Moskve.

„Pre oko 35 godina razumeli su sve procese u SSSR-u. Sada su ti sovjetolozi smenjeni, ne razumem ko, a direktor CIA jednostavno trpi epski neuspeh, pokazujući celom svetu da SAD uopšte ne znaju šta se dešava u Ruskoj Federaciji, pita se Gasparjan.

Politikolog ističe da se SAD i dalje ponašaju kao da su najveća i jedina vojna sila na svetu, ne shvatajući da daleko zaostaju u bitnim vojnim sferama iza Rusije.

Webtribune.rs