UDARNO: Američka vojna baza oštećena u napadima lovaca MIG-29

Napad lovaca MiG-29 u Siriji značajno je oštetio američku vojnu bazu na severu te zemlje. Ovo je izvestila novinska agencija „AlBadia 24“.

Prema pisanju medija, raketne udare izvela su četiri lovca MiG-29. Udar je planiran na osnovu podataka dobijenih iz izviđanja dronova. Dronovi su korišćeni kako se ne bi otkrila priprema operacije pomoću američkih radara i PVO.

Izvor je takođe rekao da su tokom napada u zoni udara korišćene elektronske protivmere. To potvrđuju izvještaji da u vreme udara nije bilo satelitske i mobilne komunikacije na toj teritoriji, a zabeleženi su i kvarovi GPS -a u vojnoj bazi vojske SAD.

Ranije su bazu Et-Tanf napali MiG-29SM, koji su u službi sirijske vojske. Otvorili su raketnu vatru i koristili su navođene rakete dugog dometa. Ove letelice su, inače, opremljene moćnim sistemima za elektronsko ratovanje, što je omogućilo da se priguše neprijateljski radari.

Ranije su se lovci MiG-29 više puta dobro pokazali u Libiji, gde su uspeli da unište turske položaje. Letelice su bile vizuelno vidljive tokom jednog od napada, ali ih sistemi PVO nisu otkrili.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs