U Hrvatskoj muškarac pucao iz kalašnjikova, ima mrtvih i povređenih

       

Vanredna situacija je u sisačkom naselju Kanak. Muška osoba pucala je iz kalašnjikova po ulici, javljaju regionalni mediji.

Jedna osoba je ubijena, a više njih je povređeno. Naselje je blokirano.

U bolnicu u Sisku je, navodno, primljeno deset povređenih. Oni koji su prebačeni u bolnicu imaju prostrelne rane u glavi, stomaku, rukama i nogama. Među osmoro prevezenih, nema dece.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Sve raspoložive policijske snage su na terenu, prenose hrvatski mediji, navodeći da je napadač u bekstvu. Policija je navela da je do pucnjave došlo u Ulici Capraške poljane, odnosno u blizini rafinerije Sisak, preneo je Index.

Večernji list je objavio, pozivajući se na očevice, da je muškarac iz kalašnjikova pucao po ulici i zapalio dve kuće. Vatrogasci gase požare na tri objekta koji su u vezi sa incidentom.

Meštani u strahu

Stanovnici Siska su zabrinuti, kažu da strahuju jer je napadač u bekstvu.

„Prestrašno je ovo, blok je pod opsadom, ne znamo šta se događa. Po gradu je sve puno policije“, rekli su meštani za „24sata“.

Jedan od njih dodaje:

„Živim veoma blizu tog naselja, ovde je opsadno stanje. Sedim kod kuće u šoku i ne mogu da verujem. Čuo sam pucnje i odmah pozvao policiju. Došli su specijalci i sve blokirali, čuju se sirene“.

(Večernji list)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte