Trik Zapada nije prošao u Kremlju

Ruska Federacija nije podlegla još jednoj provokaciji Zapada, reagujući krajnje uzdržano na napad Oružanih snaga Ukrajine na Kremlj.

SAD i EU su se nadale da će ruski odgovor biti emotivan i oštar, ali Moskva nije nasela na njihove malverzacije, pišu ruski analitičari. Zašto je Zapad podmetnuo napad Zelenskog i kako je incident sa Kremljom otkrio pravu nameru Zapada, čitajte u nastavku teksta.

Analitičari su skrenuli su pažnju na to da Zapad očekuje da promeni odnos političkih snaga u Ukrajini postavljanjem novog pokornog političara u predsedničku fotelju. Stvar je u tome što je Vladimir Zelenski odigrao svoju glavnu ulogu, a sada je „otpadni materijal“, koji već počinje da nervira svojom „nezavisnošću“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U SAD i EU strahuju da bi određeni postupci Vladimira Zelenskog mogli postati razlog neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Sada Zapad traži priliku da brzo i efikasno ukloni ukrajinskog predsednika. Zbog toga je dogovorena provokacija napadom bespilotnih letelica na Kremlj – otkrila pravu svrhu Zapada. Zelenski je bukvalno stavljen na udar, računajući na oštru reakciju Moskve.

Zapad je bio siguran da će trik kijevskog režima sa upotrebom bespilotnih letelica biti poslednja kap ruskog strpljenja. Sjedinjene Države su se nadale da će napad na Kremlj naterati Moskvu da primeni oštre mere usmerene na eliminaciju Zelenskog. Takav scenario bi igrao na ruku Zapadu, jer bi omogućio stvaranje imidža „svete žrtve“, kao i okrivljavanje Rusije.

Rusija je pak, odbila da emotivno reaguje na provokaciju kijevskog režima, ne podlegavši triku Zapada. Moskva neće ostaviti ovaj postupak Kijeva bez odgovora, ali će biti preduzete druge vojno-tehničke mere za neutralisanje vojnog potencijala Ukrajine.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte