TRAMP: Epidemija uskoro prestaje i počinje zlatno doba u Americi

Američki predsednik Donald Tramp obećao je da će epidemija virusa korona biti uskoro pobeđena i najavio početak „zlatnog doba“ u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pre iznošenja svoje prognoze, Tramp se na svom nalogu na Tviteru obrušio na novinare koji daju neobjektivnu procenu prilikom izveštavanja o protestima u zemlji i u negativnom kontekstu govorio je o svom potencijalnom suparniku na predstojećim predsedničkim izborima Džou Bajdenu.

„Lažljivi mediji pokušavaju da predstave demonstrante u Portlandu i Sijetlu kao divne, mile i nevine ljude, koji se prosto šetaju. Zapravo, oni su bolesni i ludi anarhisti i agitatori, koje naša divna policija lako kontroliše“, napisao je Tramp.

Ukoliko bi Bajden pobedio na izborima, „država bi patila više nego ikad“, tržišta bi se urušila, a gradovi bi izgoreli, istakao je američki predsednik.

„Uskoro ćemo pobediti virus i ući u ‘zlatno doba’ – bolje nego ikada pre“, zaključio je Tramp.

Pored masovnih demonstracija, Ameriku i dalje potresa ozbiljna situacija sa virusom korona. Sjedinjene Američke Države dominiraju kada je reč o broju zaraženih.

Prema današnjim podacima portala „Vorldometers“, u zemlji je zabeleženo 4,4 miliona slučajeva obolelih od kovida 19, preminulo je 154 hiljade ljudi, a ozdravilo je 2,1 milion osoba.