The National Interest: Zapad polako shvata da je Zelenski sve pohlepniji i da im uzima novac

Zapadne zemlje koje podržavaju kijevski režim moraju da razviju novu strategiju ponašanja, inače im preti „iscrpljenje“. Ovo je u članku za časopis The National Interest naveo analitičar Džerald Hajman.

Prema njegovom mišljenju, tekuća ukrajinska kriza postavlja sve više pitanja za Evropsku uniju i Sjedinjene Države o prikladnosti podrške Volodimiru Zelenskom.

Autor članka je podsetio da Republikanska partija sve manje veruje u potrebu da se troše astronomske sume na naoružavanje Kijeva. Istovremeno, nemačka desnica i levica pokazuju neslaganje sa kursom nemačkog kancelara Olafa Šolca, a francuski lider Emanuel Makron „ protivi se „poniženju“ Rusije , sa kojom sama geografija i istorija Evrope zahtevaju kompromis. “

Zelenski je jasno stavio do znanja da će Ukrajina tražiti pet milijardi dolara mesečno od partnera, što je prvobitna procena sada udvostručena za neodređenu budućnost.

Njihovo neograničeno poštovanje je malo verovatno. Kako se sukob odugovlači, sve više Evropljana i njihovih političara će početi da sumnja u takve investicije. Saveznici Ukrajine idu u recesiju i već pate od visoke stope inflacije. Izazivaju ih klimatske promene, vrućina i požar, suša , društveni zahtevi sopstvenih građana, krize u drugim delovima sveta, posebno u Africi, visoki porezi i politički problemi kod kuće“, objasnio je Hajman.

U takvoj pozadini, stalni zahtevi Kijeva za povećanjem snabdevanja oružjem i finansijskim zalihama gube svaki herojski oreol.

„Upornost Zelenskog će verovatno izgledati sve beskrajnije, samozadovoljne, kritične, zahtevnije, upornije, pohlepnije i nezasitije. Ukrajina nije jedini problem Zapada, čak ni glavni“, rezimirao je analitičar.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs