Tempirana bomba koju je Moskva upoznala pre svih: Rusi su prvi napravili vakcinu jer su ZNALI OVO

Da li je pronalazak vakcine spas od epidemije ili geopolitička igra? Umesto solidarnosti i zajedničkog rada, svetske sile takmiče se ko će je prvi plasirati.

I dok Zapad sumnja u rusku vakcinu pod nazivom „Sputnjik 5“, iz Moskve odgovaraju da im je na ruku išlo bogato iskustvo sa vakcinama i da već imaju porudžbinu iz 20 država za milijardu doza njihove vakcine.

Kolumnistkinja Nedeljnika Ljiljana Smajlović je rekla da je moguće da Rusi imaju odličnu i bezbednu vakcinu, ali da sada ne možemo to da znamo.

Međutim, napominje da se odvija trka slična hladnoratovskoj, kao što se takmičilo ko će prvi ići u svemir ili na Mesec. Zbog toga je, ističe, očigledan simbolizam – zašto je Rusija vakcinu nazvala „Sputnjik“.

Ljiljana Smajlović je rekla da su se Rusi opredelili za jedan od bržih puteva, i da nisu jedini koji su ušli u treću fazu. Ističe da su oni testirali vakcinu na sebi i da ruski lekari o tome govore. Kako kaže, to bi sada u Americi bilo vrlo sporno.

Smajlovićeva je navela da se na kraju sve svodi na to da Rusiju u SAD i na Zapadu predstavljaju kao zemlju srednjeg reda koja je autokratska i maltene primimtivna.

Podsetila je i na reči Ronalda Regana koji je rekao da je svet podeljen, ali kad bi se dogodila invazija iz svemira, svi bi se ujedinili.

Kako je rekla, sada znamo da se nije desilo ono što je Regan najavljivao jer je pandemija slična napadu iz svemira i podjednako je neprijatelj celom čovečanstvu.

Kaže i da su, kada je reč o lekovima koji su se pokazali uspešnim, Amerikanci već kupili sve što će biti proizvedeno i da su evropske zemlje to kritikovale, ali ne bučno onako kao što bi to trebalo.

Zato je, ističe Smajlovićeva, očigledno da neće biti globalne solidarnosti a pokazaće se i koronaprofiterstvo.

Smajlovićeva je rekla da svi očekuju da Tramp ide na izbore sa vešću da konačno ima vakcinu, a to se sad stavlja i u kontekst njegovog takmičenja sa Putinom.

Ona ističe da su Amerikanci već strahovito podbacili, jer o sebi govore kao o izuzetnoj naciji, ali nisu našli rešenje čime su strahovito narušili svoj položaj, a Putin je samo poslao so na ranu.

Međutim očigledno je da tu nisu čista posla i da ne izgleda sve onako kako se čini. Po izveštajima nekih alternativnih ruskih medija, a zapažena je i diskusija na našem portalu, u smislu da su Rusi znali šta sprema duboka država u SAD i da je cilj svrgavanje Trampa.

Setite se da je Rusija ušla u Siriju sa vojskom samo dva dana posle sastanka Putina i Obame a da o tome pojma nije imala ni jedna od 16 obaveštajnih službi SAD. Dakle ruske tajne službe su u stanju da znaju ono što niko na svetu ne može ni da sanja.

Zaključak je da su Rusi znali šta se sprema i počeli rad na vakcini i pre zvanične pojave pandemije.

Treba se setiti da je korona ušla u Italiju još sredinom prošle godine a da su svi ćutali o tome.

Očigledno je da stvari nisu onakve kako to običan svet vidi i kako nam plaćenici globalista predstavljaju.

Pojava vakcine u Rusiji poremetila je planove centara moći da narod planete nateraju na obaveznu vakcinu zaradivši pri tom trilijarde dolara ubrizgavajući pri tome nepoznate supstance.

Kod Rusa je sve transparentno i vakcina nije obavezna.

Stvari su jasne, Putin se obračunava sa dosadašnjim svetskim poretkom uključujući i farmako industriju.

(Webtribune,RTS)