TAJANSTVENA VEZA: Šta se to dešava na 19. stepenu svakog nebeskog tela?

mars

Čini se da postoji tajanstvena veza između prirode i “svete geometrije”. To je naziv za geometrijske obrasce u prirodi koji se često ponavljaju na različitim stepenima.

Analiza svete geometrije zasniva se na unapred određenim aritmetičkim odnosima kroz koje se intuitivno mogu shvatiti živa bića i kosmos u celini.

Na primer, ako nacrtamo tetraedar (sastavljen od dva suprotna trougla) u svakom od tela koje čine deo Sunčevog sistema, vrhovi odgovaraju paralelama 19,5° severne i južne geografske širine to jest u onim paralelama gde se najveće žarišne tačke nestabilnosti nalaze na površini naše planete.

Iz svega navedenog, nalazimo dosta zanimljivih detalja: najveći broj eksplozija ili sunčevih pega javlja se upravo na paralelama Sunca 20. stepeni širine.

Osim toga, ako pogledamo paralelno 19,3° severno na Marsu naći ćemo Olimp, najmasivniji vulkan u celom Sunčevom sistemu.

19,5 stepeni je ugao koji su otkrili istraživači (Richard C. Hoagland, Stanlei McDaniel, Erol Torun, Horace V. Crater, itd.) koji se kodira u strukturama Cidonija na Marsu.

Zanimljivo, takođe je primećeno da je 19,5 stepeni blisko povezano, iz nekog razloga, sa svemirskim misijama NASA-e, na primer Mars Patfinder koji je sleteo na 19,5 stepeni na Marsu 4. jula 1997. godine.

Zapravo, ne samo da je Patfinder sleteo na 19,5 stepeni severne širine nego je dužina mesta sletanja iznosila oko 33 stepena zapadne dužine, što je isti stepen istočne geografske dužine vrha velike krivine Nila.

Ali ni to nije sve. Masivna oluja na Jupiteru, koja izgleda kao crvena mrlja, nalazi se na 19,5° južne širine. Na Veneri se glavni aktivni vulkanski kompleksi Alfa i Beta Regio nalaze na 19,5 stepeni.

Ako pogledamo Neptun, videćemo da na paralelama 19,65 na jugu postoji masivno mesto čije poreklo i dalje nastavlja da zbunjuje stručnjake.

A šta je sa Zemljom? Na 19,5° severno, naići ćemo na vulkan Mauna Kea na Havajima, jedan od najaktivnijih na planeti. Piramida Sunca u Teotiuakanu pak nalazi se na 19,6 stepeni severno.

Na Mesecu ćemo videti da se More Ciolkovski nalazi na 19,5° južne geografske širine, a Moskovsko more na 19,5° severne geografske širine.

(dnevno.hr)