Naslovnica IZA OGLEDALA STRAH DA ĆE SE NEŠTO VELIKO USKORO DOGODITI: Nestanak 6,5 milijardi dolara...

STRAH DA ĆE SE NEŠTO VELIKO USKORO DOGODITI: Nestanak 6,5 milijardi dolara širi paniku od novog 11.septembra

[adsenseyu3]

Pentagon

[adsenseyu2]

Pentagon ne može da opravda 6,5 milijarde dolara koje je “izgubio” nedavno prema izveštaju Odeljenja za odbranu generalnog inspektorata- i to je signal za uzbunu ne samo zbog očiglednog nedostatka odgovornosti i nadzora, već i zato što se, poslednji put kada je Pentagon “izgubio” ogromnu svotu novca, dogodio 11.septembar.

Donald Ramsfild je trebao da svedoči pred Kongresom 13.septembra 2001.godine o nestanku 2,3 milijarde dolara, ali je slučaj odložen zbog događaja od 11.septembra, piše „Thedailysheeple“

Kada su uništene kule bliznakinje svaki trag o nestanku 2,3 milijarde dolara je nestao pod ruševinama.

Novi slučaj nestalog novca, s posebnim osvrtom na zapaljivu političku klimu u SAD-u u 2016.godini, navodi mnoge na strah “da će se nešto veliko uskoro ponoviti.”

[adsenseyu4]

Nije tajna da američka vojska ima najveći budžet na planeti. Toliko veliki, u stvari, da bi mogla da plati vojsku Kine tri puta više. Pitanje je gde sav taj novac ide. Čini se da je odgovor očigledan, kad se uzmu u obzir cene oružja, opreme i osoblja.

Istina je da se to ne može pouzdano znati. To čak ni sama vlada ne zna. Generalni inspektorat zahteva od Pentagona da po prvi put izvrši reviziju svojih finansija. Prema izveštaju inspektorata Pentagon nije mogao da obezbedi dokumentaciju koja se odnosi na 6,5 milijardi u transakcijama.

Povrh toga, u izveštaju je navedeno da Pentagon “nije obrazložio zašto je iz sistema uklonjeno najmanje 16.513 od ukupnog 1,3 miliona evidencije tokom analize fiskalne 2015. Kao rezultat toga, podaci o fiskalnoj 2015.godini su nepouzdani naročito u trećem kvartalu, i nisu imali adekvatnu reviziju.” Deluje kao da Pentagon namerno krije neke od svojih troškova.

Nije iznenađujuće da Pentagon ignoriše savezni zakon usvojen pre 20 godina kojim se propisuju redovne revizije za sve ogranke vlade.

Nikada Pentagon nije pružio dobro objašnjenje gde se troši novac. Da li je taj novac utajen ili otpisan, ili se troši na tajne aktivnosti koje bi osramotile američki narod ostaje pitanje.

Pošto ne dospeva u nevolju zbog ignorisanja zakona, verovatno se nikad neće ni saznati.

Webtribune.rs

[adsenseyu1][adsenseyu5][adsenseyu5]