Šta to Rusi predviđaju kada izvode desant na vežbi „Zapad 2021“? – PRVI PUT IZVEDEN NOĆNI DESANT – VIDEO

Vazdušno-desantne snage Pskovskih jedinica izvele su desant više od 600 vojnika i 30 jedinica vojne tehnike u noćnim uslovima u okviru zajedničkih strateških rusko-beloruskih vežbi „Zapad 2021“.

„Na poligonu u Pskovskoj oblasti prvi put je noću izvršeno masovno iskrcavanje više od 600 ljudi pod punom opremom, sa oružjem i municijom, i 30 borbenih desantnih vozila BMD-2K-AU, BMD-4M i BTR“, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Koordinacija dejstava vazdušno-desantnih jedinica izvršena je pomoću savremenih navigacionih sistema i uređaja za noćno osmatranje. Nakon zbora ljudstva i privezivanja iskrcane vojne tehnike, padobranci su zauzeli poljski aerodrom i uništili uslovnog protivnika uz podršku artiljerije i sistema za protivvazdušnu odbranu.

Strateške vežbe Oružanih snaga Rusije i Belorusije održavaju se svake dve godine. „Vežbe „Zapad 2021“ predstavljaju poslednju fazu zajedničke obuke oružanih snaga dveju zemalja ove godine.

Praktična dejstva trupa odvijaju se od 10. do 16. septembra na devet poligona koji se nalaze u Rusiji, na Baltičkom moru, kao i na pet poligona Oružanih snaga Belorusije.

Ukupno će u vežbama učestvovati do 200 hiljada ljudi, oko 80 aviona i helikoptera, do 760 jedinica vojne tehnike, uključujući 290 tenkova, 240 topova, višecevni lansirnih raketnih sistema i minobacača, kao i do 15 brodova.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE