SRPSKA BASNA – Čeda: Sergej Trifunović je najveća srpska sramota …

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović osudio je danas ponašanje lidera Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergeja Trifunovića koji se na društvenim mrežama, kako je naveo, „pohvalio pevanjem četničkih pesama“, a kasnije obrisao snimak, saopštio je LDP.

On je rekao da kao čovek i antifašista izražava žaljenje što je uopšte moguće da se tako nešto desi i dodao da je takvo ponašanje lidera PSG-a najveća sramota ove izborne kampanje i uvreda za svakog normalnog čoveka u zemlji i da se protiv takvog ponašanja bori.

„Zbog toga se izvinjavamo porodicama žrtava četničkog terora i u Srbiji, ali još više u zemljama regiona, u Bosni o Hercegovini i Hrvatskoj. Zato tražimo podršku svih ljudi koji sa nama dele ideje antifašizma, bez obzira koje su vere, nacije, zato što moraju da se čuju i u skupštinskim klupama“, naveo je lider LDP-a.

On je najavio da će se u sredu uputiti na maraton za mir sa Fruške Gore, sa mesta gde je ubijen Ivan Stambolić, zatim će otići do dvorišta vlade gde su ubili premijera Zorana Dindjića, pa do Šumarica.

„U znak protesta zbog toga što je i danas moguće da se šalom smatra srbovanje i to od strane nekoga ko sebe naziva predstavnikom gradjanske Srbije“, istakao je Jovanović.

(Beta)