Naslovnica IZA OGLEDALA ŠOKANTNO OTKRIĆE ISTRAŽIVAČA: Isus je izlečio bolesne osobe sa marihuanom

ŠOKANTNO OTKRIĆE ISTRAŽIVAČA: Isus je izlečio bolesne osobe sa marihuanom

isus marihuana

Istorijska i naučna istraživanja ukazuju na to da je Isus Hrist bio strastven korisnik marihuane a stručnjaci kažu i da ju je koristio da bi lečio bolesne ljude.

Stručnjaci smatraju da je kanabis bio ključni sastojak „ulja pomazanja“ koje su Isus i njegovi sledbenici koristili u ritualima isceljivanja.

Ovo sveto ulje pomazanja koje je opisano u prvobitnoj hebrejskoj verziji Egzodusa (30:22-23) je sadržalo oko 3kg kane-bosema, supstance koju etimolozi, lingvisti, antropolozi, botaničari i drugi istraživači identifikuju kao kanabis, a koja je bila ekstrahovana pomoću maslinovog ulja zajedno sa još nekim lekovitim biljem.

[adsenseyu1]

Drevni ljudi su se bukvalno potapali u ovom ulju.

Kane-bosem zaista zvuči kao termin kanabis i zaista se veruje da je hebrejska kultura koristila ovu biljku za lečenje bolesti.

Smatra se da je nemoguće da hebrejska kultura nije zapazila tako važnu biljku koja se neverovatno lako uzgaja i koja ima enteogena svojstva.

Pod enteogenim svojstvima se smatraju ona svojstva koja izazivaju spiritualna iskustva.

[adsenseyu4]

Religije širom sveta su koristile enteogene poput kanabisa, pejota i pečuraka sa psilocibinom, te nije uopšte čudno da je kanabis imao važnu ulogu u hrišćanstvu.

Ukoliko se uzmu u obzir čudotvorna isceljujuća svojstva ove biljke, još je manje čudno što se ona koristila u drevnoj medicini.

Nažalost, mnogi drevni recepti su izgubljeni zbog histerije protiv marihuane koja se uzburkala u polovini proteklog veka.

[adsenseyu1]

Srećom, stavovi se danas menjaju i moguće je da će se prihvatiti konekcija koja je uspostavljena između Hrista i kanabisa, a koja je zagušena brojnom propagandom.

Više je nego jasno da je glavni razlog što je marihuana ocrnjena taj što ugrožava korporativne interese.

Farmaceutske kompanije bi ostale bez posla kada bi marihuana postala legalna jer ne bi imale više profita od svojih lekova.

Ali čekajte, ako je Isus zaista koristio kanabis za lečenje i ako je govorio svojim sledbenicima da koriste ulje za pomazanje da bi izlečili druge, onda s pravom možemo da kažemo da je nehrišćanski to što je marihuana nelegalna.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]