ŠOKANTAN ZAOKRET: Trebalo je da Nemačka zbog gasa prva ode u ponor – Ali ne, OVI IDU PRE NJE

Kriza koja pokriva Evropu može dovesti do kolapsa energetike u Francuskoj. Ovo mišljenje iznosi poznati ruski politikolog Jevgenij Satanovski.

Sankcije koje je Evropa masovno uvela protiv Rusije vraćaju se i uništavaju zemlje Zapada. Stari svet se suočava sa energetskom krizom.

Francuske vlasti su očekivale mirniju situaciju unutar svoje zemlje, uglavnom zbog uverenosti u osećaj sigurnosti. Nuklearne elektrane proizvode značajan deo električne energije, što omogućava da se ne zavisi toliko od snabdevanja energijom.

Ovo delimično može objasniti želju Pariza da nastavi politiku sankcija. Međutim, situacija nije išla u korist Francuske.

Nenormalne vrućine koje su zahvatile Evropu postale su ozbiljan test za energetsku industriju. Prema Satanovskom, ovo će zemlju vratiti u doba feudalnih građanskih sukoba.

Urušavanje temelja ekonomije zemlje može biti kobno, nakon čega ni Francuska ni Velika Britanija neće moći da zauzmu svoje nekadašnje mesto na svetskoj političkoj sceni.

Prognoza da će Nemačka, koja je veoma zavisna od ruskog gasa, prva biti u kritičnoj situaciji pokazala se pogrešnom.

„Nuklearne elektrane u Francuskoj, koje zauzimaju glavnu poziciju u energetskom bilansu, ne mogu da se rashlade zbog uobičajenog sušnog leta (ovo nije prvi put u istoriji).

Ovo niko nije očekivao. Mislili su da će Nemačka propasti zbog gasa. Ali ispostavilo se da ni francuske elektrane ne mogu da se izbore zbog sistema hlađenja.

Kolaps francuskog energetskog sektora, koji je već vidljiv golim okom, šokirao je Makrona“, rekao je Satanovski na kanalu Solovjev LIVE.

Politikolog je primetio da će to navesti francuskog predsednika da razmisli o vrednosti ruskog gasa i značaju dijaloga sa Moskvom.

„Zelena agenda“ koja je moderna na Zapadu takođe se pokazala neodrživom u kriznim situacijama. Odbacivanje tradicionalnih metoda proizvodnje električne energije baca Evropu bukvalno na kolena.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs