Naslovnica IZA OGLEDALA Smrtonosna odmazda: Rusi na Kubi tajno instalirali nuklearne projektile usmerene ka Americi

Smrtonosna odmazda: Rusi na Kubi tajno instalirali nuklearne projektile usmerene ka Americi

bhdr34fd

[adsenseyu2]

Predsednik Obama je izjavio da će ukinuti sankcije uvedene Kubi nakon što je Kuba pustila na slobodu Amerikanca Alana Grosa.

Mejnstrim mediji oduševljeno obaveštavaju Amerikance da se politika SAD prema Kubi promenila posle 50 godina, ali ima tu mnogo toga što Amerikanci ne znaju.

Prvo, mnogi ne znaju da je Obama ukinuo sistem odbrane od projektila na južnoj granici 15. marta 2013. godine. Vlada je 15. januara 2013. godine poslala zahtev u kojem se traži da TARS program (specijalni sistem radara za detekciju letelica) obustavi svoje usluge. Većina Amerikanaca nije ni čula za ove Obamine akcije.

Ovaj program je pružao zaštitu duž meksičke granice SAD, moreuza Floride i dela Kariba.

Sledeći problem kojeg Amerikanci moraju biti svesni jeste činjenica da je Rusija postavila nuklearne projektile na Kubi 2012. godine.

Tu se opet nameće pitanje zašto je Obama obustavio zaštitu 2013. godine ako je znao da Rusija poseduje nuklearno oružje na Kubi?

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, dao je 2012. godine sledeću izjavu:

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF330A“]

„Ja sam 2001. godine kao predsednik Ruske federacije i vrhovni komandant odlučio da ukinem radio-elektronski centar Lurdes na Kubi. Zauzvrat, tadašnji predsednik Džordž Buš, uverio me je da će ova odluka označiti kraj Hladnog rata za obe države i početak novih odnosa zasnovanih na saradnji i transparentnosti. Buš me je naročito uveravao da se američki sistem za odbranu od projektila nikad neće postaviti u istočnoj Evropi.

Ruska federacija je ispunila sve uslove sporazuma, pa čak i više. Pored kubanskog Lurdesa, ukinuo sam i Kamran u Vijetnamu. Ukinuo sam ih jer sam dao svoju časnu reč. Ja sam čovek koji drži do svoje reči. Šta su Amerikanci uradili? Oni nisu održali svoju reč. Nije tajna da SAD proteklih godina formiraju tampon zonu oko Rusije, umešavši u to države centralne Evrope, baltičke države, Ukrajinu i Kavkaz. Jedini odgovor na to može biti asimetrična ekspanzija ruskog vojnog prisustva u inostranstvu, naročito na Kubi. Sa punom saglasnošću kubanskog vođstva, naša država je 11. maja 2012. godine ponovo pokrenula elektronski centar Lurdes, ali i postavila najnovije pokretne strateške nuklearne projektile „Oak“ na ostrvo. Nije im odgovarao prijateljski odnos, pa onda neka bude po njihovom“, rekao je Putin.

[/stextbox]

Znamo da globalisti danas sarađuju u cilju formiranja Novog svetskog poretka, ali kako se sve ovo uklapa u njihov veliki plan?

[adsenseyu4]

Istorija nas je naučila da okolnosti nikad nisu onakve kakve deluju kada se prvi put objave:

Špijunski avion U-2 je 14. oktobra 1962. godine leteo iznad Kube, uočivši pritom nuklearne raketne silose pod izgradnjom. Ovi nuklearni projektili bi začas mogli da prodru u SAD. Predsednik Kenedi je sazvao manju grupu viših zvaničnika kako bi raspravljao o mogućoj krizi. Ovaj sastav, poznat kao ExComm, sastajao se gotovo stalno u narednih nekoliko nedelja. Polovina njih je želela vojno razrešenje krize, poput invazije ili vazdušnih napada, dok je druga polovina tražila diplomatsko rešenje za uklanjanje silosa.

Osam dana kasnije, Kenedi je naredio mornaričku blokadu Kube i proglasio DEFCON 3 (povećanje pripravnosti vojne sile iznad uobičajene). Pripremljeni su interkontinentalni balistički projektili, podmornice Polaris i B-52 bombarderi. Svet je posmatrao kako rastu tenzije između SAD i Sovjetskog saveza. Hruščov je uzbunio sile Varšavskog pakta. SAD su uskoro proglasile DEFCON 2 (prvo stanje pripravnosti ispod maksimalnog).

vbdfkh3478fh

Da li je Amerika obezbeđena od mogućeg napada ruskog projektila ispaljenog sa Kube? Uz kolaps rublje i najslabijeg američkog predsednika u istoriji, da li Rusija poseduje dovoljno razloga da započne rat? Kada ekonomije propadaju, države ulaze u rat. Izgleda da su južne granice Amerike širom otvorene za mogući napad, što je prilično alarmantno.

Inače, Amerika još ne zna da je njihov predsednik već tajno potpisao nacrt o produbljivanju ekonomskih sankcija protiv Rusije, iako je to trebalo da se dogodi tek krajem nedelje.

Svet se nalazi u veoma kritičnom stanju čiji je cilj građanska i ekonomska destabilizacija. Obama je dokazao da ima prikrivene motive iza svakog svog poteza. Da li će ovaj put biti drugačije?

Džosi Vels

Webtribune.rs

[adsenseyu2]