Naslovnica U FOKUSU Simonjan: U Ruskom dobrovoljačkom korpusu su ukrajinski vojnici

Simonjan: U Ruskom dobrovoljačkom korpusu su ukrajinski vojnici

Margarita Simonjan objavila je snimak koji je prethodio jednom od napada na Belgorodsku oblast Rusije, a na kojem se čuje da pripadnici RDK-a razgovaraju na ukrajinskom

U Ruskom dobrovoljačkom korpusu (RDK), koji je Ruska Federacija proglasila za terorističku organizaciju nalaze se ukrajinski vojnici, napisala je na društvenim mrežama glavna i odgovorna urednica medijske grupe „Rasija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan.

Simonjan je na Telegramu objavila video snimak na kojem se jasno čuje kako u RDK-u razgovaraju na ukrajinskom jeziku.

Video je napravljen pre još jednog u nizu napada na Belgorodsku oblast Rusije od ovog meseca. U pitanju je, podsetimo, ruska oblast na granici sa Ukrajinom. Tada je sprečen prodor ukrajinskih diverzanata.

„Imam još nešto iz rubrike – krajnje interesantno. Taj Ruski dobrovoljački korpus, njihovi pripadnici između sebe razgovaraju isključivo na ukrajinskom jeziku. Zato što su to pripadnici regularne ukrajinske vojske. Snimak je napravljen nedavno u Kozinki (u Belgorodskoj oblasti)“, napisala je Simonjan na Telegramu.

Nedavno, podsetimo, vlasti Moskve su u tom gradu uhapsile nekoliko pripadnika RDK-a, tvrdeći da je time sprečeno stvaranje kriminalne grupe. Zna se i da su pripadnici RDK-a povezani sa poljskim plaćenicima koji se danas bore za Ukrajinu.

Na zvaničnom sajtu RDK-a navodi se da je u pitanju „vojno-politička organizacija, koju čine ruski dobrovoljci, pre svega građani Rusije, koji su prebegli na teritoriju Ukrajine“ uz pomoć RDK-a i to putem različitih kanala i u koju, takođe, ulaze građani Rusije, koji žive u Ukrajini, i koji su ratovali za nju od 2014, kao i oni koji se i danas bore za nju.

Ipak, snimak Simonjan pokazuje da to nije tako.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social