Naslovnica IZA OGLEDALA Saveznička mornarica otkrila tajnu nacističku bazu skrivenu duboko u Antarktiku tokom Drugog...

Saveznička mornarica otkrila tajnu nacističku bazu skrivenu duboko u Antarktiku tokom Drugog svetskog rata – VIDEO

fbhdjhttwess

Kraljevska mornarica otkrila je tajnu nacističku bazu skrivenu duboko u Antarktiku tokom vrhunca Drugog svetskog rata, otkrio je bombastični dokumentarni film

Hitler je poslao ekspedicije na ledeni kontinent u pokušaju da sprovede naučne studije kako bi omogućio Nemačkoj da postane samostalna zemlja. 1938. godine, u okviru treće nemačke antarktičke ekspedicije, grupa nacističkih vojnika pod vođstvom Alfreda Ričera imala je zadatak da istraži Antarktik kako bi pronašli pogodno mesto za lov na kitove, u cilju povećanja proizvodnje masti u Nemačkoj. U to vreme ulje od kita je bilo jedna od najvažnijih sirovina za proizvodnju margarina i sapuna.

[adsenseyu1]

Međutim, godinu dana kasnije, britanska kraljevska mornarica otkrila je „tajna nacistička skrovišta“ koja su ostavljena u misiji, prema novinskim izveštajima  iz tog vremena.

Jutjub serija “Prava tajna skrivena na Antarktiku”, otkrila je da je Treći Rajh možda želeo  više od toga da samo traži ulje od kitova.

Dokumentarac iz 2017.: “Ovaj izveštaj iz tog vremena ukazuje da je“ otkrivanje tajnog nacističkog skrovišta pokazalo da se u ledenim poljima mogu graditi vredne pomorske baze ”.

[adsenseyu5]

U tekstu se dalje navodi: ‘Tamo, skriven u neotkrivenim delovima Antarktičkog kvadranta, britanska pomorska patrola nedavno je pronašla bazu nacističke mornarice.

„Istina, bila je malih dimenzija, ali je bila dovoljno opremljena da bi popravila čak i Graf Spee“.

„Članak se odnosio na zloglasni nacistički ratni brod koji je napadao britanske trgovačke brodove (u to vreme).“

Godine 1991. pojavili su se ranije poverljivi dokumenti koji su bacili senku na zloglasnu operaciju Highjump, koja je pokazala da je američka mornarica takođe otišla u bezbroj misija na Antarktiku.

U organizaciji admirala Ričarda E. Birda 1940-ih, u operaciji je učestvovalo više od 4.000 muškaraca, 13 brodova i 33 aviona, a razlog objavljen u javnosti je bio istraživanje Antarktika.

Ovde je tim završio vežbe u probnim uslovima, sproveo naučne eksperimente i uspostavio vazdušne baze.

Međutim, teoretičari zavere već dugo tvrde da su zapravo tražili još nacističkih baza.

Još u februaru 2018, toplotna mapa koju je objavila kompanija za GPS praćenje  Strava, izazvala je ludilo među teoretičarima zavere oko nečega što je izgledalo kao niz zgrada skrivenih ispod snega.

Webtribune.rs

[adsenseyu5]