Ruski MIP: Sankcije protiv Rusije uvedene su zauvek

Uvek su postojale sankcije protiv Rusije i ostaće zauvek, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Aleksandar Pankin na saslušanju u ruskoj Državnoj dumi.

“Režim sankcija uvek je bio i ostaće zauvek. Budimo realni. Sankcije su već ugrađene u mnoge zakonodavne i regulatorne akte američkih i drugih država, biće ih nemoguće vratiti (ukinuti)”, rekao je Pankin na parlamentarnim saslušanjima u Državnoj Dumi.

Prema njegovim rečima, cilj zapadnih sankcija je želja da se oslabi jedinstvo ruskog naroda i marginalizuje zemlja na međunarodnoj sceni. Napomenuo je da su sve sankcije nelegitimne i stvaraju prostor zatrovanosti odnosa.

Aleksandar Pankin kazao je i kako je Rusija pripremila set mera odmazde u slučaju novih protivruskih sankcija, prenosi Russia 24.

“Naravno, postoji popis dodatnih mera, koji se drži ispod površine i koji će se koristiti u onim trenucima i u onim uslovima kada se to smatra potrebnim”, kazao je.

U sklopu novih zapadnih sankcija moguće je ograničiti pristup Rusije međunarodnim sistemima plaćanja. Rusija mora biti spremna na oštre zapadne sankcije, koje u osnovi znače rat, izjavio je predsednik ruske državne korporacije Rostec Sergej Čemezov.

(geopolitika.news)