RUSKI EKSPERT: Presuda ovom globalnom finansijskom sistemu potpisana je još 2008. – Izvršenje je stalno odlagano … SVE DOK …

Trenutni finansijski sistem mogao bi se u svakom trenutku srušiti. Čim se to dogodi, američki dolar će odmah otići u istoriju“, rekao je ruski ekonomista Valentin Katasonov.

Globalni liberalni projekat već nekoliko decenija je ključni faktor u razvoju sadašnjeg finansijskog sistema. Međutim, njegovo vreme ističe.

Iscrpljujući sebe, primoran je da ustupi mesto održivijem novom sistemu, rekao je ekonomista Valentin Katasonov u eteru IouTube kanala Aurora.

Tema skorog i neizbežnog kraja nekadašnje svetske paradigme, prema rečima stručnjaka, nije baš popularna u stručnoj javnosti. Nije običaj da se o tome ponovo raspravlja i raspravlja na međunarodnom nivou.

To je uglavnom zbog stava liberalnih elita, koje nastoje da i dalje drže obične ljude u mraku. Ipak, postaje im sve teže da sakriju istinu i sve više ljudi svakodnevno saznaje o predstojećim promenama.

Presuda o liberalnom projektu potpisana je još 2008. godine, rekao je Katasonov. Ali svih ovih godina njegovo izvršenje je stalno odlagano.

Ključnu ulogu u tome imalo je rukovodstvo Sjedinjenih Država, koje je odlučilo da se bori protiv požara finansijske krize izdavanjem nacionalne valute. Tako za poslednjih 11 godina svoje postojanje sadašnji sistem duguje isključivo veštačkoj podršci.

„Može se srušiti u svakom trenutku. Od propasti je zaštićen samo privremenim odsustvom dostojne alternative. Čim se pojavi, dolar će konačno biti bačen u istoriju“, – tvrdi stručnjak.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs